Afbeelding
ingezonden mededeling

Een witgoedmonteur; welke apparaten repareert hij nu eigenlijk allemaal?

Zakelijk Zakelijk nieuws 341 keer gelezen

Een witgoedapparaat is een groot of klein elektrisch apparaat, bijvoorbeeld de wasmachine, de afwasmachine, de wasdroger of de koelkast. Witgoed apparaten worden bijna dagelijks gebruikt en daarom zijn witgoed apparaten belangrijk in het huishouden. Juist door het veelvuldige gebruik kan zo’n apparaat stuk gaan. Is je witgoed apparaat stuk? Een afspraak inplannen bij een witgoedmonteur is dan een verstandige keuze. Maar welke apparaten repareert een witgoed monteur? We geven je hieronder het antwoord.

Wasmachine

Start je wasmachine niet nadat je een programma gekozen hebt? Zo ja, dan zal dit zeker enige frustratie opleveren. Logisch, want je kleren worden niet meer schoon. Reden genoeg om een witgoedmonteur in te schakelen. In negen van de tien gevallen slaagt hij erin je wasmachine te repareren. Het defect wordt vaak veroorzaakt door een kapot onderdeel. Vaak kun je het apparaat weer gebruiken als de witgoedmonteur het onderdeel vervangt.

Vaatwasser

Dankzij dit apparaat hoeven we glazen, borden en bestek niet meer met de hand af te wassen. Tenminste, niet als de vaatwasser werkt. Helaas kan dit apparaat van het ene op het andere moment uitvallen. Dit is bijzonder vervelend omdat je vaat dan niet meer schoon is. Een witgoedmonteur kan dit probleem vaak oplossen. Aarzel daarom niet zo’n vakman in te schakelen als er iets mis is met je vaatwasser.

Droger

Naast de wasmachine en de afwasmachine wordt ook vaak een droger gebruikt. Veel mensen hebben tegenwoordig een droger in huis. Niet verwonderlijk, want met dit apparaat is je schone was in een mum van tijd droog. Gebruik je je droger bijna dagelijks? Dan is het erg vervelend als het apparaat plotseling niet meer werkt. Het duurt dan aanzienlijk langer voor je was droog is. Is je droger kapot, dan is een afspraak inplannen bij een witgoedmonteur een verstandige keuze. Een witgoedmonteur kent drogers van binnen en van buiten, dus hij weet snel wat het apparaat doet. Vaak kan hij je droger meteen repareren, zodat je hem weer kunt gebruiken.

Koelkast

Is je koelkast kapot en krijg je hem niet meer aan de praat? Ook dan kun je een witgoedmonteur inschakelen om de koelkast te repareren. Door zijn ervaring kan hij snel achterhalen wat het probleem is en het ter plekke repareren.

Witgoed zelf repareren

Een witgoed monteur kan dus verschillende witgoed apparaten repareren. Het enige nadeel van het inschakelen van een monteur is dat er kosten gemaakt moeten worden. Veel mensen proberen daarom een defect apparaat eerst zelf te repareren. Is er een storing? Kijk dan op het display om te zien wat het apparaat aan het doen is. Vaak geeft het een foutcode aan. Je kunt in de handleiding of op het Internet opzoeken wat deze foutcode betekent en kijken of dit een probleem is dat je zelf kunt verhelpen. Is dit niet het geval? Dan zit er niets anders op dan een afspraak inplannen bij een witgoedmonteur.

Uit de krant