Afbeelding

Vrijwilligers maken Achthuizen weer vrij van zwerfafval

Algemeen 543 keer gelezen

ACHTHUIZEN - Na een oproep van de dorpsraad Achthuizen kwamen er afgelopen zaterdag 32 vrijwilligers naar het kleinste dorpje van Goeree-Overflakkee. 

Na een kop koffie, een heerlijke koek, en een welkomstwoord van Piet Bakelaar van de dorpsraad Achthuizen en Marcel Breve, van de stichting Schoon Goeree-Overflakkee, togen de vrijwilligers door de straten, polders en bosschages om al het zwerfvuil te verwijderen. En het was niet voor niets. Maar liefst 1500 liter zwerfafval en nog eens vijf kuub grofvuil waren er aan het eind van de ochtend verzameld. 

De opbrengst was zeer divers: van blikjes, koekenpannen en flesjes tot veel plastic, hout en zelfs een beker van een dressuurwedstrijd. Al het afval werd in de daarvoor bestemde vuilniszakken verzameld en werd door de Stichting Schoon Goeree-Overflakkee afgevoerd. Een van de vrijwilligers was Roy Beijer, die als vertegenwoordiger van de politieke partij Vitale Kernen Goeree Overflakkee aanwezig was. “Ik heb leuke mensen ontmoet en gesproken”, aldus Roy, “Bewoners van het dorp, leden van de dorpsraad, en mensen van de stichting Schoon Goeree-Overflakkee. Daarnaast heb ik kennis mogen maken met de app Helemaal GROEN, waar de stichting gebruik van maakt en waar ze ondertussen de tweede plek mee heeft veroverd in het landelijke klassement. En sinds donderdag is de stichting voorzien van een ondersteuningslogo van de gemeente Goeree-Overflakkee. Ook wij als politieke partij zien het belang van een schoon Goeree-Overflakkee en daarom ben ik hier vandaag aanwezig. Als lokale partij kun je wat betekenen voor je inwoners dat is vandaag wel gebleken. Ik heb dan ook veel positieve reacties mogen ontvangen.” In zijn dankwoord sprak voorzitter Marcel Breve van de stichting zijn dank uit aan de vrijwilligers die zich zo massaal hadden aangemeld. Hij sprak over het belang van het schoonhouden van Goeree-Overflakkee en hoopte dat deze actie, buiten alle vrijwilligers die actief zijn voor de stichting, een vervolg zal krijgen. “We kunnen niet genoeg benadrukken dat afval niet buiten op straat of in de natuur thuishoort. Buiten het schoonmaken zijn we momenteel ook bezig om plannen uit te werken voor een educatiepakket voor kinderen die op de basisschool zitten.” Na het dankwoord namens de dorpsraad vertrok iedereen met een lekkere traktatie huiswaarts. Voor meer informatie over Schoon Goeree-Overflakkee kunt u kijken op www.schoongoereeoverflakkee.nl of op de facebookpagina.

Uit de krant