Op de foto van links naar rechts: Néomi Grootenboer, Anna-Emily van der Velde en Lynn de Jong na het behalen van hun diploma afgelopen zaterdag 5 februari.
(Foto: Turn2Move)
Op de foto van links naar rechts: Néomi Grootenboer, Anna-Emily van der Velde en Lynn de Jong na het behalen van hun diploma afgelopen zaterdag 5 februari. (Foto: Turn2Move)

Drie assistenten geslaagd bij turnclub Turn2Move

Algemeen 177 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Na weken praktijk opdrachten uitvoeren in de les en een lockdown tussendoor was het zaterdag 5 februari eindelijk zo ver. De assistenten in opleiding waren klaar voor hun examen. Dit is natuurlijk best spannend, maar ze waren goed voorbereid. 

De drie assistenten hebben het goed gedaan. Anna-Emily van der Velde, Lynn de Jong en Néomi Grootenboer mochten hun diploma in ontvangst nemen. Vanaf 12 jaar kunnen kinderen die daarvoor geschikt zijn meedoen met de cursus om te leren assisteren. Tijdens de cursus moeten ze negentien praktijkopdrachten uitvoeren in de turnlessen van Turn2Move. Deze lessen worden gegeven door een lesgever met een niveau 3 diploma. Onder toezicht van deze lesgever gaan ze aan de slag met een klein onderdeel van de les. Na iedere les wordt er geëvalueerd zodat ze steeds een stapje verder komen in hun ontwikkeling als assistent. Zo leren ze ook zelf nadenken over wat er goed gaat en wat er beter kan. Hierdoor worden ze steeds zelfstandiger.

Gediplomeerde leiding
Turn2Move vindt het belangrijk dat er gediplomeerde lesgevers voor de groep staan. Het woord lesgeven zegt het al: als lesgever breng je kinderen wat bij. Dit is niet iets wat je zomaar verzint. Didactische achtergrond is hierbij belangrijk. Ook leer je als lesgever hoe een kind zich motorisch ontwikkelt en hier op de juiste manier op in te spelen. De leeropbouw in de lessen wordt bewaakt doordat de lesgever ieder seizoen een jaarplanning maakt en daarop zijn lesvoorbereidingen afstemt. Tijdens de sportlessen staat natuurlijk de veiligheid voorop. Een gediplomeerde lesgever weet de gevaren tot een minimum te beperken door kennis te hebben van de toestellen en de risico’s van een sport. Anna-Emily, Lynn en Néomi kunnen hier onder begeleiding van een niveau 3 lesgever nu op een positieve manier aan bij dragen tijdens de turnlessen van Turn2Move.

Informatie
Meer informatie over gymmen en turnen bij turnclub Turn2Move is te vinden op de website turn2move.nl. Kinderen die mee willen doen met een gratis proefles kunnen zich daarvoor aanmelden via de website. Voor vragen kan contact worden opgenomen via info@turn2move.nl of bellen naar 06-30383580.

Uit de krant