Wim Andries (links) en Twan van der Made in de werkplaats van het nieuwe pand (Foto: Kees van Rixoort).
Wim Andries (links) en Twan van der Made in de werkplaats van het nieuwe pand (Foto: Kees van Rixoort).

Van Mossel – Opel en Ford – verhuist naar hypermodern pand in Middelharnis

Algemeen 2.640 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Van Mossel Opel verhuist naar een nieuwe locatie in Middelharnis. Tegelijkertijd gaat op hetzelfde adres – De Hofjes 42 – Van Mossel Ford van start. Het hypermoderne pand gaat op maandag 31 januari open.

“Van Mossel staat voor 100 procent modern. Een autobedrijf anno nu”, zegt Twan van der Made, vestigingsdirecteur Opel in Middelharnis, die dertig jaar geleden als stagiair zijn eerste stappen in de autobranche zette. “Ons huidige pand aan de Langeweg voldoet niet meer aan de standaard van een onderscheidend en vooruitstrevend autobedrijf. Vanuit onder andere deze visie heeft Van Mossel gekozen voor nieuwbouw aan De Hofjes.” Ruim een halfjaar geleden ging de eerste paal de grond in. Eind januari is de oplevering van het pand, een ware blikvanger vanaf de Zuidelijke Randweg.

Van der Made: “Het pand is praktisch ingedeeld en transparant. Bij Van Mossel staat de klant op nummer één. Die kernwaarde komt in de nieuwe locatie volledig tot haar recht. De gastvrijheid zie je in de mooie showroom met laadpalen – elektriciteit is de toekomst! – en uitgekiende ledverlichting waarmee we elke auto kunnen uitlichten. Klanten kunnen vanuit de showroom de werkplaats zien. Alle apparatuur en installaties in de werkplaats zijn nieuw. Dat maakt dat we heel efficiënt kunnen werken en onze Premium Service (service en onderhoud van elk merk, red.) kunnen invullen.”

In de werkplaats, waar direct werk is voor een extra monteur, staan elf bruggen voor personenauto’s en bedrijfswagens. Aan de ene zijde van het grote pand is de showroom van Van Mossel Opel gesitueerd. Aan de andere zijde die van Van Mossel Ford. Van Mossel neemt met ingang van 31 januari het dealerschap over van autobedrijf Iriks. Tussen de showrooms van Opel en Ford in staan de Van Mossel Occasions.

Vestigingsdirecteur van Van Mossel Ford is Wim Andries, die net als Twan van der Made is opgegroeid op Goeree-Overflakkee. Hij werkt eveneens al dertig jaar in de autobranche. Dat Ford nu is ondergebracht bij Van Mossel in een gloednieuw pand, is volgens Andries een goede ontwikkeling voor de klant. “Die profiteert van het grote netwerk: Van Mossel is in het hele land te vinden. Ziet een klant bijvoorbeeld een occasion bij één van de Van Mossel-vestigingen staan, dan kunnen we die vanuit Middelharnis leveren. Als merkdealer bied je de klant zekerheid. Als er Van Mossel op het pand staat, is het goed.”

Perfect geregeld
Andries, die vorig jaar juli bij Van Mossel ging werken, heeft er veel zin in om op de nieuwe locatie aan de slag te gaan. “Ik heb me bij Van Mossel in Breda en Den Bosch een paar maanden kunnen verdiepen in Ford en Van Mossel. Het bedrijf is dynamisch – ik heb vijfduizend collega’s in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland – en alles is perfect geregeld. Ik voel me als een vis in het water. Alles is nieuw, hier aan De Hofjes. Uniek dat Van Mossel zo’n prachtig pand neerzet in Middelharnis”, aldus Wim Andries.

Zijn collega-vestigingsdirecteur Twan van der Made is het daar helemaal mee eens. “Het mooie is ook dat Van Mossel heel groot is, maar tegelijkertijd lokaal werkt. Dat blijkt bijvoorbeeld bij de duurzame bouw van dit pand, waarvoor ook Flakkeese ondernemers zijn ingeschakeld.” Van der Made verwacht in de nieuwe vestiging groei op alle fronten: Opel, Ford en Van Mossel Occasions. “We gaan van goed naar uitstekend in dit moderne pand. Het heeft kwaliteit en het heeft uitstraling. Je voelt aan alles dat het merk Van Mossel helemaal klopt.”

De klanten hebben een verhuisbericht ontvangen. Op een feestelijke opening moeten ze – gelet op de huidige maatregelen rondom COVID-19 – nog even wachten. Maar zodra het kan, komt Van Mossel Middelharnis met de Open Huis Actieweken.

Uit de krant