V.l.n.r. Andre Melissant van AV Flakkee, Erik Langbroek, Johan Langbroek, Stefan Langbroek en Fleur Felsbourg van De Vogel Adviesgroep.
V.l.n.r. Andre Melissant van AV Flakkee, Erik Langbroek, Johan Langbroek, Stefan Langbroek en Fleur Felsbourg van De Vogel Adviesgroep.

Fitr Kerstrun brengt 200 mensen in beweging

Algemeen 235 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Afgelopen december liepen 200 deelnemers de Fitr Kerstrun. Eerder vorig jaar werden de Flakkeese en Goereese Streekrun georganiseerd, waar veel positieve reacties op afkwamen. Reden genoeg om een derde run te organiseren.

Deelnemers konden bij de Fitr kerst run een route van 7,5 kilometer afleggen. Dit keer werden er twee routes uitgezet door AV Flakkee, in Ouddorp en Middelharnis. Een paar dagen voor de run werd er een goodiebag thuis bezorgd, met lekkers voor onderweg, vouchers voor een sapje bij LLEV in Middelharnis, een kop koffie of thee bij Restaurant Akershoek in Ouddorp en een medaille.

De routes waren zo uitgezet dat ze door de verlichte delen en mooiste plekjes van de dorpen kwamen. Dat vraagt dan natuurlijk wel om een fotowedstrijd. Bij beide routes zat een historische beschrijving van bezienswaardigheden. De deelnemer met de leukste foto kon een écht Flakkees pakket verwachten, aangeboden door het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en een Fitr hoodie en bidon, aangeboden door Adviesgroep De Vogel. 

“Ook dit keer kwamen er weer enorm veel leuke foto’s binnen”, vertelt Fleur Felsbourg van De Vogel. Uiteindelijk hebben broers Erik, Stefan en Johan Langbroek de fotowedstrijd gewonnen. “Met zijn drieën hebben wij tot nu toe alle runs gelopen. Het is erg leuk opgezet en extra leuk dat we nu ook nog gewonnen hebben! Als er weer een run wordt georganiseerd, doen we graag weer mee”, zegt Stefan. 

De Fitr kerstrun werd medemogelijk gemaakt door Het Streekmuseum, Adviesgroep De Vogel, AV Flakkee, GO Sports 2020, LLEV Middelharnis, Hotel Restaurant Akershoek, Jumbo Middelharnis en Keukencentrum Tieleman. 

Uit de krant