Afbeelding

Kringloopwinkel Woord en Daad scoort mooie opbrengst over 2021

Algemeen 828 keer gelezen

MIDDELHARNIS - De kringloopwinkel van Woord en Daad in Middelharnis heeft een mooi jaar achter de rug. Ondanks de sluitingen vanwege de lockdown is het resultaat over 2021 gestegen. De winkel voorziet volgens de organisatie in een behoefte. Zo’n vijftig vrijwilligers zetten zich in bij het ophalen, sorteren en bezorgen van goederen en kleding, het testen van elektrische apparatuur en het inrichten van de winkel. “De hedendaagse consument koopt steeds vaker bewust gebruikte artikelen. Dikwijls zijn er hele mooie spullen of bijzondere items te koop.”

De omzet van de Woord en Daad kringloopwinkel over 2021 was 130.238 euro, een stijging van 26% ten opzichte van 2020. Toen was de opbrengst 102.868 euro. Het netto resultaat over 2021 was 87.523 euro tegenover 62.524 euro in 2020, een stijging van 40%. Het totale resultaat van alle 29 kringloopwinkels van Woord en Daad was ruim 1 miljoen euro. De gehele opbrengst van de winkel van Middelharnis gaat naar een waterproject in Ethiopië en een werkgelegenheidsproject in Tsjaad. De projectmensen van Woord en Daad en hun partners zien erop toe dat het geld goed besteed wordt. 

Winkel weer open
Zaterdag 15 januari mocht de kringloopwinkel na vier weken sluiting weer open. In de tussentijd zijn er veel spullen opgehaald en gebracht, waardoor de winkel weer helemaal vol staat. “Het was enorm druk deze middag, zodat er weer een beetje ruimte komt voor de magazijnvoorraad”, aldus de organisatie. Woensdag 19 januari om 13.00 uur start de uitverkoop. Kleding, schoenen, hoeden en tassen worden dan verkocht voor de halve prijs. “Houd ook Facebook in de gaten, hier staan iedere week mooie foto’s van de artikelen in de winkel.”

Uit de krant