Logo eilandennieuws.nl

Ouddorpse flessenactie voor verenigingsproject

OUDDORP - Maandag 27 december werd de traditionele flessenactie weer gehouden in Ouddorp. Inclusief de bijdrage van Jouw Marktkraam Ouddorp was de opbrengst € 1.148,75. Dit bedrag zal volledig bestemd zijn voor de actie die gezamenlijke verenigingen van de Hersteld Hervormde gemeente van Ouddorp voeren voor het werk van de Spaanse Evangelische Zending. Eerder deze maand werd de Kerstpostactie georganiseerd, eveneens voor dit doel. Beide acties worden al tientallen jaren georganiseerd voor het goede doel.

Binnen de Commissie Verenigingswerk wordt elk jaar een diaconaal project gekozen. Dit seizoen is dat de Spaans Evangelische Zending. De Spaanse Evangelische Zending (SEZ) is een kleinschalige, interkerkelijke, reformatorische zendingsorganisatie die al sinds 1952 werkt in Spaanstalige landen, met name in Cuba en Spanje. Naast het geven van onderwijs uit de Bijbel en pastorale hulp zijn er diaconale projecten. Soms is dat noodhulp als een land getroffen is door een orkaan. Zowel gemeenteleden als buitenkerkelijken kunnen dan op de zendingsorganisatie rekenen. Momenteel zijn er verschillende voedselprojecten en worden er medicijnpakketten uitgedeeld.

Bij de door de Jeugdvereniging ‘Daniël’ georganiseerde actie waren vooral kinderen actief van de diverse clubs vanuit de Herstelde Hervormde gemeente. Het verzamelpunt was Jouw Marktkraam Ouddorp, die deze actie vanuit de opbrengst vanuit de ‘goede doelen kramen’ ondersteunde. De organisatie bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Meer berichten