Afbeelding
Ingezonden mededeling

Kies voor een kokosmat

Algemeen Zakelijk nieuws 388 keer gelezen

Wil je een nieuwe deurmat kopen, dan is een kokosmat een van de opties die je hebt. Deurmatten kunnen daarnaast ook van andere materialen gemaakt worden, zoals rubber of polyamide. Wat kun jij nu het beste kiezen? Dat is afhankelijk van waar jij de mat neer wilt leggen, maar ook van jouw persoonlijke voorkeuren.

Eigenschappen kokosmat

Deurmatten kunnen dus van verschillende materialen gemaakt worden. Sommige materialen zijn heel geschikt voor buitenshuis, andere matten kun je alleen binnen gebruiken. Een kokosmat heeft als voordeel dat je deze zowel binnen als buiten kunt gebruiken, doordat de kokosvezels goed bestand zijn tegen vocht. Een andere belangrijke eigenschap van kokosvezels is dat ze stug zijn. Daarnaast hebben ze wat lengte, waardoor ze echt tussen het profiel van je schoenen komen. Waar deurmatten van andere materialen vaak alleen het oppervlakkige vuil verwijderen en wat vocht, is een kokosmat dus heel geschikt als je een mat zoekt die echt het vuil onder je schoenen vandaan haalt.

Verschillende soorten kokosmat

Als je een kokosmat wilt gaan kopen, dan heb je de keuze uit verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld een kokosmat in een standaard maat kiezen. Deze zijn verkrijgbaar in een egaal bruine kleur, maar je kunt ook kiezen voor een mat met een leuke afbeelding of tekst erop. Door de verschillende opties die er zijn, kun je altijd voor een dessin kiezen dat helemaal past bij jouw smaak en bij jouw huis. Zo is de mat een visitekaartje voor jouw woning! Daarnaast zijn er kokosmatten verkrijgbaar met extra hoge vezels of met zijborstels, waar jij je schoenen of laarzen echt goed aan schoon kunt maken. Deze zijn heel erg geschikt om bij de achterdeur of de schuur te plaatsen. Er is dus eigenlijk voor iedere situatie wel een geschikte kokosmat te vinden!

Kokosmat op maat

Voor veel mensen zal een deurmat in standaard afmetingen volstaan, maar soms bieden deze geen uitkomst. Bijvoorbeeld als je een extra brede voordeur hebt of als je een mat wilt die net zo breed is als jouw schuurdeur. Ook als je een vloerluik achter je deur perfect af wilt dichten met een mat biedt een standaard deurmat vaak geen soelaas. Je kunt er dan voor kiezen om een kokosmat op maat te laten maken! Op die manier zorg je ervoor dat mensen die binnenkomen wel over de mat moeten lopen en je voorkomt dat je vloerluik nog zichtbaar is. Neem de afmetingen op van jouw hal of jouw deur en laat een deurmat op maat maken die hier perfect bij past!

Uit de krant