Afbeelding

Secret Santa Lichtjes Parade

Algemeen 419 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op vrijdag 10 december 2021 zal er op Goeree-Overflakkee voor de derde keer de Lichtjesparade worden georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee in samenwerking met Plattelands Jongeren Goeree-Overflakkee.

Evenals vorig jaar kan de grote Secret Santa Lichtjes Parade helaas niet in zijn originele vorm doorgaan door corona. Maar gelukkig mogen met toestemming van de gemeente wel de alternatieve kleine tochten door gaan. Want juist in deze tijd van corona zoekt iedereen een lichtpuntje. En dat komt goed uit want er komt vrijdagavond een hele stoet lichtpuntjes langsrijden door alle dorpen van Goeree-Overflakkee. Hierbij wordt extra rekening gehouden met de mensen die het in deze tijd het zwaarste te verduren hebben. De exacte routes die vrijdagavond worden gereden kun je vinden op de websites van de Plattelands jongeren en Stichting Hart van Goeree-Overflakkee.

De ca. 70 deelnemers zullen tussen half 7 en half 9 ‘s avonds de verschillende routes rijden. Probeer zoveel mogelijk vanuit eigen huis of tuin te kijken en als je niet langs de route woont, houdt dan rekening van 1,5 meter afstand. Vanwege de corona maatregelen zullen de tractoren nergens stoppen.

Secret Santa Goeree-Overflakkee
Door Secret Santa Goeree-Overflakkee worden mensen op Goeree-Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket wat is samengesteld door een andere eilandbewoner die zich opgegeven heeft om een “Secret Santa” te willen zijn.

Stichting Hart van Goeree-Overflakkee zal dit geheel coördineren en de pakketten eventueel nog aanvullen met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles “secret” blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan.

Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte! Dit jaar kan je er helaas niet meer voor aanmelden maar als je een donatie wilt doen kan je terecht op de site van Hart van Goeree-Overflakkee.

Uit de krant