Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Stimulans doorstroming woningmarkt door samenwerking Oost West Wonen en Estea

Algemeen 283 keer gelezen

OUDE-TONGE - Dat het voormalige gemeentehuis in Oude-Tonge een nieuwe bestemming krijgt is al een tijd bekend. Woningcorporatie Oost West Wonen en zorgvastgoedexpert Estea werken samen aan het realiseren van een appartementencomplex met seniorenwoningen. Beide organisaties tekenden op dinsdag 16 november een overeenkomst met daarin de gemaakte afspraken over de nadere invulling van de samenwerking.

Juni vorig jaar tekenden de gemeente, de woningcorporatie en zorgvastgoedexpert al de intentieovereenkomst. Met het realiseren van senioren- en zorgwoningen in Oude-Tonge wordt voorzien in een behoefte, zoals blijkt uit eerder onderzoek van de dorpsraad. “Er wordt veel gebouwd in Oude-Tonge, maar niet voor deze doelgroep. Veel ouderen gaven aan liever geen koopwoning meer te willen en de nieuw gebouwde huurwoningen vallen allemaal in de vrije sector en zijn voor de meeste mensen te duur. Als straks de appartementen klaar zijn, is deze mogelijkheid er wel. Dat is goed voor de doorstroming”, zo liet de dorpsraad begin 2021 weten aan de lokale media.

Samenwerking

Oost West Wonen bouwt 27 Nul op de Meter-seniorenappartementen en Estea de 34 appartementen voor bewoners met een zorgvraag. Oost West Wonen en Estea voeren gezamenlijk de regie over de bouw van het project en houden contact met de direct omwonenden en de dorpsraad. Teus Oskam, directeur van Estea: “We hebben het gezamenlijke doel om een waardevolle toevoeging aan het woon- en zorgaanbod voor Oude-Tonge te realiseren. Zodra de plannen verder uitgewerkt zijn, zullen we deze presenteren aan de direct omwonenden.”

Planning

Er kan nog niet begonnen worden met de sloop en bouw. “We zijn blij dat we een nieuwe bestemming kunnen gaan geven aan de locatie op de Eisenhouwerlaan in Oude-Tonge. Helaas is het nog niet mogelijk om te starten met slopen. We wachten nog op het afgeven van de vergunning door de veiligheidsregio Haaglanden. Een concrete planning is daardoor nog niet te noemen. Op dit moment verwachten we dat de bouw start in het tweede kwartaal van 2022”, aldus projectleider André Smits van Oost West Wonen.

Uit de krant