(Foto: Merel Tuk).
(Foto: Merel Tuk).

‘Menniste brood’ is weer te koop bij Doopsgezinde Gemeente Ouddorp

Algemeen 861 keer gelezen

OUDDORP - Het graanproject van de Doopsgezinde Gemeente - een jaar geleden gestart in aanloop naar het 400-jarig jubileum in 2022 – is na zaaien, oogsten en malen van de graansoort Red Turkey Wheat nu in een volgende fase beland: die van de verkoop. Door Arco Luime uit Ouddorp is in samenwerking met Pieter de Visser van Bakkerij de Visser in Dirksland op basis van volkorenmeel een smakelijk en ambachtelijk zuurdesembrood ontwikkeld. 

Aanstaande zaterdag 27 november, de dag voor de start van Advent, is het Menniste brood weer te koop. De (bestelde) versgebakken broden zijn dan af te halen in het kerkgebouw aan de Dorpstienden 3 in Ouddorp tussen 10.00 en 12.00 uur. Tot donderdag 25 november 18.00 uur kan men bestellingen opgeven via de website van de Doopsgezinde Gemeente of telefonisch bij Annelies Snijders (0187-601726). De prijs per brood is 4 euro en de opbrengst van de verkoop is bestemd voor activiteiten in het jubileumjaar 2022.

Het lokaal geteelde Red Turkey Wheat wordt gemalen bij Molen de Hoop in Ouddorp van Voogd Meelhandel, waar gezien de relatief kleine korrel de nodige deskundigheid bij komt kijken. Het meel is in de molenwinkel verkrijgbaar als tarwebloem en volkorenmeel in zakken van 1 kg. Ook is het te koop bij de wekelijkse Open Ochtenden van de Doopsgezinde Gemeente op dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur (Dorpstienden 3). Soms wordt bij de gratis koffie ook iets lekkers gepresenteerd dat is gebakken van Red Turkey Wheat. Er is in de gemeente namelijk ook een bakgroepje actief onder de naam ‘Menno-baksels’. De groep werkt met verschillende recepten en komt bij elkaar om te proeven en te leren en deelt vaak lekkernijen uit. (Jaap Ruizeveld)

Uit de krant