Hendrik Herweijer voert de SGP-lijst aan.
Hendrik Herweijer voert de SGP-lijst aan. Foto: Wim van Vossen

SGP stelt kieslijst vast

Algemeen 367 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeentelijke afdeling van de SGP op Goeree-Overflakkee stelde afgelopen oktober de kieslijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. 

De lijst bevat veel bekende namen van mensen die graag vanuit de SGP aan de slag gaan voor het eiland. Zowel continuïteit, vernieuwing en expertise hebben een rol gespeeld bij het opstellen van de lijst. De lijst wordt aangevoerd door de huidige fractievoorzitter Hendrik Herweijer.

In de top van de lijst staan naast de lijsttrekker de zittende raadsleden: P.C. (Peter) Grinwis uit Ouddorp, P. (Peter) Kieviet uit Sommelsdijk, S. (Simon) van der Tang uit Ooltgensplaat en C.G.M. (Corné) Grinwis uit Ouddorp. Hoogste nieuwkomer is A. (Adriaan) Kasteleijn uit Ouddorp, die vier jaar lang als steunfractielid actief is en zich in het bijzonder heeft ingewerkt in thema’s rondom het sociaal domein. John de Geus uit Sommelsdijk staat op plaats zeven en Ad Versluis uit Ouddorp op acht. In de top-12 van de lijst staan maar liefst drie kandidaten van 25 jaar en jonger. De huidige wethouder Daan Markwat is beschikbaar voor een nieuwe periode.

De huidige raadsleden Rien van der Boom en Pieter Breederveld staan niet meer op een verkiesbare plaats maar staan als lijstduwer samen met Kees van Dam op de lijst. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma dat in december beschikbaar zal zijn. De volledige kandidatenlijst is beschikbaar op www.sgpgo.nl

1. Mr. H. (Hendrik) Herweijer, Dirksland
2. P.C. (Peter) Grinwis, Ouddorp
3. P. (Peter) Kieviet, Sommelsdijk
4. S. (Simon) van der Tang, Ooltgensplaat
5. A. (Adriaan) Kasteleijn, Ouddorp
6. C.G.M. (Corné) Grinwis, Ouddorp
7. Ing. J.J. (John) de Geus, Sommelsdijk
8. Mr. A.J. (Ad) Versluis, Ouddorp
9. A. (Arno) Ista, Stellendam
10. C.W. (Corné) Braber, Sommelsdijk
11. C.C.W. (Erwin) Guijt, Nieuwe Tonge
12. Ard Dam, Ouddorp

Uit de krant