De Vliedberg in Ouddorp (Foto: CuraMare).
De Vliedberg in Ouddorp (Foto: CuraMare).

Zeven coronabesmettingen in De Vliedberg

Algemeen 1.563 keer gelezen

OUDDORP - Binnen woonzorglocatie De Vliedberg in Ouddorp zijn op dit moment zeven bewoners besmet met het coronavirus. Ook enkele medewerkers zijn positief getest op corona. Dat heeft zorgorganisatie CuraMare vandaag laten weten. “De positief geteste bewoners worden in isolatie verzorgd, vooralsnog gaat het gelukkig goed met hen. Op de locatie gelden per direct extra maatregelen.”

CuraMare laat weten er alles aan te doen om verspreiding van het virus tegen te gaan én goed voor het welzijn van haar bewoners en medewerkers te zorgen. Ellen Hoogervorst-van de Meer, lid raad van bestuur: “Wij leven mee met alle betrokkenen en wensen hen veel kracht en sterkte. Van de voorliggende 1,5 jaar is veel geleerd. Wij weten dat wij bewoners en medewerkers het beste kunnen beschermen tegen een besmetting met het coronavirus wanneer wij uiterst zorgvuldig de hygiënemaatregelen handhaven, laagdrempelig testen en bij verdenkingen of besmettingen werken met (cohort)isolatie.”

Op locatie De Vliedberg gelden per direct de volgende maatregelen:

  • In alle publieke ruimtes dragen bezoekers, vrijwilligers en medewerkers een mondneusmasker.
  • Bezoekers dragen bij bezoek aan hun naaste een mondneusmasker, óók als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
  • Medewerkers dragen een mondneusmasker, óók als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
  • Voor de bewoners geldt: maximaal 2 bezoekers per dag
  • Voor de bewoners met corona geldt: maximaal 1 bezoeker per dag, bezoek draagt persoonlijke beschermingsmiddelen; een mondmasker, bril en schort.
  • Het restaurant is alleen voor bewoners geopend.
  • Bijeenkomsten worden beperkt tot maximaal 8 bewoners, 1,5 meter afstand is hierbij ons uitgangspunt.

Deze situatie laat volgens CuraMare zien “dat het belangrijk blijft dat wij ons allemaal aan de basisregels blijven houden: was vaak en goed uw handen, geef elkaar de ruimte (1,5 meter blijft een veilige afstand), blijf thuis bij klachten en laat u direct testen en zorg voor voldoende frisse lucht.”

Uit de krant