Logo eilandennieuws.nl
Deze foto werd gemaakt tijdens het bedrijfsbezoek. V.l.n.r.: Gehurkt: Arjen Bevelander, Niels van Nederpelt
Staand: Ellen Nijssen, Thom van Campen, Nynke Zwaga, Frank van Oorschot.
Deze foto werd gemaakt tijdens het bedrijfsbezoek. V.l.n.r.: Gehurkt: Arjen Bevelander, Niels van Nederpelt Staand: Ellen Nijssen, Thom van Campen, Nynke Zwaga, Frank van Oorschot. (Foto: )

VVD Tweede Kamerlid Thom van Campen bezoekt landbouw Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - “Boeren bieden een oplossing en zijn geen probleem. Innovatie, stimuleringsbeleid en kennis zijn nodig om markt- en klimaatproblemen het hoofd te bieden”.

Deze boodschap kreeg Thom van Campen, VVD Tweede Kamerlid met landbouw in portefeuille, mee bij zijn bezoek aan het bedrijf van de Maatschap van Oorschot in Achthuizen. Namens het LTO bestuur waren Arjen Bevelander en Frank van Oorschot aanwezig. Vanuit de Plattelandsjongeren was Niels van Nederpelt present. Verder waren de VVD fracties van de gemeente (Ellen Nijssen en Nynke Zwaga) en het waterschap (Frank van Oorschot) aanwezig. De VVD fractie van Provinciale Staten was helaas verhinderd. Van Campen heeft veel ideeën meegenomen naar Den Haag, zoals een innovatieve aanpak van stikstof, het belang van zoet water en het grote belang van onze regio voor de economie. Ook is er op gewezen dat de overheid een constructief beleid met de landbouw moet voeren, geen beleid van ge- en verboden zonder oplossingen, zoals nu gebeurt bij het gewasbeschermingsbeleid. De landbouw wil verduurzamen, maar dan wel op een stimulerende manier. Van Campen was erg positief over het werkbezoek en neemt de ervaringen mee naar de Tweede Kamer.

Meer berichten