Logo eilandennieuws.nl

Kom-in-de-kijkhut-middag Vogelboulevard Hellegat-Ventjager

REGIO - Ter gelegenheid van het Haringvlietweekend 2021 is iedereen van harte welkom bij de kom-in-de-kijkhut-middag van de Vogelboulevard Hellegat-Ventjagersplaten.

Tijdens het Haringvlietweekend worden inwoners, recreanten, ondernemers, scholieren en toeristen betrokken bij de beleving van de gebieden rondom het Haringvliet. Op zaterdagmiddag 25 september tussen 13:00 en 16.00 uur staan boswachters van Staatsbosbeheer en vogelexpert(s) klaar om iedereen van alles te vertellen over de vogelrijkdom op het Haringvliet en het Volkerak. In de volgende kijkhutten staat een expert voor je klaar: Vogelkijkhut de Kluut; Vogelkijkscherm de Lepelaar; Vogelkijkhut de Visarend.

Vogelboulevard Hellegat-Ventjager

Aan de oostkant van Goeree-Overflakkee vind je de Hellegatsplaten, een uitgestrekt natuurgebied waar bos, struweel, riet, grazige delen en open water elkaar afwisselen. De Hellegatsplaten zelf zijn niet toegankelijk, maar om toch van de (vogel)rijkdom van dit gebied te kunnen genieten is er een vogelboulevard aangelegd. De Vogelboulevard bestaat uit een uitkijktoren en vier vogelkijkhutten die allemaal genoemd zijn naar een vogelsoort: kluut, visarend, zwartkopmeeuw en lepelaar. De uitkijktoren bij Ooltgensplaat (de torenvalk) is één van de beste plekken om de zeearend te zien.

Trek je buitenschoenen aan en neem je verrekijker mee! In de kijkhutten liggen ook leen-verrekijkers die je tijdens jouw bezoek aan de kijkhut kunt gebruiken.

Routebeschrijving

Door de huidige werkzaamheden rondom het knooppunt Hellegatsplaten is het niet mogelijk om de parallelweg te nemen. Navigeer naar het volgende adres: Parkeerplaats Vogelboulevard Hellegatsplaten. Oude-Tonge: N498 richting knooppunt Hellegatsplaten – neem op de rotonde de 1ste afslag naar de Schaapsweg- sla linksaf naar de Langeweg – sla linksaf naar de Bosweg – 1,5 km aan je rechterzijde parkeerplaats voor de vogelkijkhut de Visarend.

Download de vogelkijkkaart voor de exacte locaties van de kijkhutten. Het Haringvlietweekend is een initiatief van IVN Natuureducatie in samenwerking met provincie Zuid-Holland en verschillende recreatieondernemers in en rond het Haringvliet.

Meer berichten