Logo eilandennieuws.nl

Op stap met een duingids in de Kwade Hoek

REGIO - Op zaterdag 18 september organiseert Stichting Duinbehoud in het kader van de eerste landelijke Dag van de Duinen langs de hele kust excursies, geleid door lokale duingidsen. Deelname is gratis. Vooraf opgeven is verplicht via www.duinbehoud.nl/excursies. Tijdens de excursies worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

In Zuid-Holland is onder andere nog plaats bij de excursie op de Kwade Hoek. “Je ontdekt het leefgebied van onder andere ruim driehonderd plantensoorten, de kramsvogel en koperwiek en de rugstreeppad”, aldus de organisatoren. De excursie is zaterdag op 18 september van 9.30 tot 12.00 uur. Startpunt: Hoofdingang Kwade Hoek, Oostdijkseweg, Goedereede, Afstand: 7 kilometer.

Dag van de Duinen

De duinen staan bekend om hun grote biodiversiteit. Kenmerkend is de grote rijkdom aan verschillende planten- en diersoorten, de variatie aan verschillende leefgebieden en het afwisselende landschap. Stichting Duinbehoud zet zich in heel Nederland in om dit bijzondere gebied te behouden en beschermen.

Op 18 september spreken in Museum Naturalis te Leiden belangstellenden en experts met elkaar over verbeteringen en oplossingen voor het beleid en het beheer die nodig zijn om de achteruitgang in de duinnatuur te stoppen.

Voor meer informatie over de uitkomsten van de studiedag en de Dag van de Duinen: www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen.

Meer berichten