Afbeelding
Ingezonden mededeling

Wat zijn de beste kleine auto’s?

Algemeen Zakelijk nieuws 294 keer gelezen

Als bewoner van een eiland is de kans groot dat je niet echt een grote auto nodig hebt. In plaats daarvan kun je juist beter een kleiner voertuig gebruiken. Er is tegenwoordig een breed scala aan uitstekende kleine auto’s te koop, dus je hebt genoeg keuze, ongeacht je budget en wensen. Voordat je een aankoop doet, kun je de autoverzekeringen vergelijken. Door dit te doen, kun je kiezen voor het model dat de goedkoopste autoverzekering heeft. Neem bij deze vergelijking onder meer de onderstaande kleine auto’s mee! 

Ford Fiesta 

Als je een kleine auto wilt kopen, kun je de Ford Fiesta niet missen. Dit model is verkrijgbaar in een breed scala aan versies en motoren, dus er is genoeg keuze, of je nu op zoek bent naar een eerste auto of iets luxer wilt zoals de Vignale. Dat is tenslotte een van de redenen waarom het zo populair is. Er zijn ook de hot hatch Fiesta ST en offroad Fiesta Active versies voor nog meer variatie. Zowel de drie- als de vijfdeursmodellen bieden precies dezelfde hoeveelheid cabineruimte, maar de gemakkelijkere toegang van de vijfdeurs tot de achterbank zal de beste keuze zijn voor iedereen met kinderen.

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is een doorslaand succes. In feite is het, afgezien van de Ford Fiesta, de enige kleine auto die in de ogen van de meeste experts een volle 10 krijgt. Moeiteloos te rijden, ruim en ondersteund door een uitstekende reeks benzinemotoren, de Volkswagen Polo is het beste excuus dat je ooit nodig zult hebben om een kleinere wagen aan te schaffen. Toegegeven, dit model is een beetje duurder dan veel van de getalenteerde rivalen, maar de verfijnde en praktische Volkswagen Polo is een van de meest talentvolle kleine auto’s in zijn klasse.

Mercedes-Benz A-Klasse

De A-Klasse biedt de comfortabele, verfijnde rijervaring die je van een Mercedes-Benz mag verwachten, terwijl hij ook qua ruimte en veelzijdigheid zijn concurrenten evenaart. Als het om kwaliteit gaat, heeft het nog steeds niet de kogelvrije stevigheid van de montage die zijn rivalen hebben, maar het heeft ze verslagen voor chicheid. Veel daarvan is te danken aan simpelweg verbluffende materialen en de rest is te danken aan het hightech infotainmentsysteem dat het interieur domineert. De lijst met standaarduitrusting is een beetje wisselvallig, maar het meeste van wat je nodig hebt is alsnog aanwezig, plus nog veel meer.

Mazda 3

De Mazda 3 is een briljant alternatief voor kleine auto’s. Het is geweldig en goedkoop om te rijden, terwijl het een interieur heeft dat je echt uit een Audi A3 of Mercedes-Benz A-Klasse zou kunnen halen op voorwaarde dat je je niet druk maakt over een premium badge op je motorkap. Zelfs de meest betaalbare modellen voelen stijlvol en luxe aan, met veel prettig aanvoelende materialen en stijlvolle functies aan de binnenkant. Het motorenaanbod is helaas wel vrij beperkt, in principe kun je kiezen uit twee 2,0-liter benzinemotoren. Dat is toch wel echt een nadeel van de Mazda 3, al maakt het voor veel mensen niet uit. 

Uit de krant