Impressie van te bouwen 4 vrijstaande woningen Broekweg 23 (Beeld: Zeelenberg architectuur)
Impressie van te bouwen 4 vrijstaande woningen Broekweg 23 (Beeld: Zeelenberg architectuur)

Woningen op voormalige terrein van Van Poortvliet aan Broekweg in Ouddorp

Algemeen 4.543 keer gelezen

OUDDORP - Op het voormalige terrein van transportonderneming Van Poortvliet aan de Broekweg 23 in Ouddorp wordt momenteel “in zorgvuldig overleg en contact met de gemeente Goeree-Overflakkee en met direct omwonenden en belanghebbenden” gewerkt aan de voorbereiding van een te starten bestemmingsplanprocedure voor de ontwikkeling van een bouwproject.

Door Jaap Ruizeveld

Het bouwplan omvat vier vrijstaande woningen langs deze belangrijke toegangsweg tot het dorpscentrum -in de stijl van de jaren 30 vorige eeuw- met daarachter een project van totaal circa 18 boven- en benedenwoningen, bestaande uit negen levensloopbestendige woningen op de begane grond en negen woningen op de verdieping, die bestemd zijn voor starters op de woningmarkt. Architect is Zeelenberg Architectuur (Haven Ouddorp), ontwikkelaar Vavo bv en makelaar Hameeteman Makelaardij (Weststraat Ouddorp). 

Jeroen Hameeteman, eigenaar van genoemde makelaardij, geeft aan dat de werkelijke invulling van het plangebied de komende maanden gestalte kan krijgen, waarbij de inbreng van omwonenden en belanghebbenden wordt ingewogen. Daartoe staat vanaf deze week op www.broekweg 23.nl informatie over het project op de site en op social media en kan men daarop desgewenst reageren met suggesties. Jeroen Hameeteman dient de betrokkenheid (buurtparticipatie) voor het project als basis voor de te volgen procedure en staat die hoog in het vaandel.

Als planning voor ontwikkeling, bouwrijp maken terrein en start bouw geeft hij, afhankelijk van het tijdstip van vergunningverlening, voorzichtig zomer 2022 aan. Verkoop van de woningen zou in het eerste kwartaal van volgend jaar kunnen starten. Met de realisatie van dit bouwproject krijgt de Broekweg bij de entree naar de Ouddorpse dorpskern een flink gewijzigde aantrekkelijke aanblik. Omdat deze ontwikkeling voorbereidingen vereist is afgelopen week met de eerste zichtbare werkzaamheden begonnen. Het tankstation dat tientallen jaren beeldbepalend was langs genoemde weg, is op 1 september al ontmanteld. (Tekst loopt door onder de foto)


Het beeldbepalende tankstation, enkele uren voor de ontmanteling (Foto: Jaap Ruizeveld).

Nostalgie

In het plangebied was - zoals gemeld - de bekende transportonderneming Van Poortvliet gevestigd. Ook stond er jarenlang een ambulance gestald voor directe oproep speciaal voor het woongebied op de Kop van het eiland om patiënten naar het ziekenhuis in Dirksland te vervoeren en het was de plaats van betrokkenheid bij inzet voor de vrijwillige brandweer.

Op dit moment bieden units van de Veiligheidsregio Rijmond (VRR) op het terrein nog faciliteit aan de brandweer. Dit duurt vermoedelijk tot eind dit jaar, wanneer het nieuwe complex aan de Hofdijksweg in Ouddorp in gebruik kan worden genomen. De bouwwerkzaamheden daar vorderen gestadig en deze planning, mogelijk nog een kleine uitloop tot januari 2022, zal haalbaar zijn. Dan komt ook het moment dat verdere aanpak van het terrein aan de Broekweg 23 mogelijk wordt.

Uit de krant