Afbeelding

Connexxion schrapt enkele busritten tussen Oude-Tonge en Rotterdam

Algemeen 916 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE/REGIO - Vanaf zondag 29 augustus rijden de bussen van Connexxion volgens een nieuwe dienstregeling in de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. En die heeft wel enkele gevolgen voor busreizigers op het eiland.

Met name vanaf Oude-Tonge naar Rotterdam en vice versa staan enkele wijzigingen op stapel. De belangrijkste wijziging is dat de rit met vertrek om 06.54 uit Oude-Tonge naar Rotterdam vervalt. Alternatief is volgens Connexxion een rit op lijn 436 van Dirksland/Middelharnis via Oude-Tonge naar Rotterdam op dezelfde tijd. In de middag vervallen de korte ritten Rotterdam Zuidplein - Oude-Tonge vice versa. Alternatief zijn volgens Connexxion de lange ritten Rotterdam - Oude-Tonge - Middelharnis, die twee minuten later vertrekken.

De andere twee wijzigingen voor busreizigers op het eiland zijn dat lijn 104 (Renesse - Ouddorp - Hellevoetsluis - Spijkenisse) op zaterdag overdag van 1x naar 2x per uur gaat op het traject Ouddorp - Hellevoetsluis - Spijkenisse. Dat geldt ook voor lijn 436 Stellendam – Dirksland – Middelharnis – Rotterdam Zuidplein, die gaat op zaterdag overdag van 1x naar 2x per uur op het traject Stellendam - Dirksland - Middelharnis - Rotterdam Zuidplein.

Op de scholierenlijnen wijzigen de vertrektijden van sommige ritten om beter aan te sluiten op de schooltijden. Op sommige lijnen rijden in de ochtend minder bussen c.q. geen 2 bussen tegelijkertijd. Het kan hierdoor drukker zijn in de bus, aldus het vervoersbedrijf.

De dienstregeling wordt met de verschillende aanpassingen volgens het vervoersbedrijf beter afgestemd op de vervoervraag die verwacht wordt. “Op sommige momenten is meer vervoer gewenst en op andere momenten kunnen minder ritten geboden worden, waarbij er dan nog steeds goede reisalternatieven en voldoende capaciteit voor reizigers voorhanden zijn.”

De nieuwe dienstregeling is inmiddels ook beschikbaar in de diverse reisplanners. 

Uit de krant