Logo eilandennieuws.nl
Gijs Gebraad overhandigt een schilderij en de opbrengst van zijn actie aan Petra Blokker van Faunapark Flakkee.
Gijs Gebraad overhandigt een schilderij en de opbrengst van zijn actie aan Petra Blokker van Faunapark Flakkee.

Kunstige actie voor Faunapark Flakkee

NIEUWE-TONGE - Afgelopen zaterdag overhandigde Gijs Gebraad aan Petra Blokker van het Faunapark in Nieuwe-Tonge een bedrag van maar liefst 450 euro.

Gijs helpt regelmatig in het Faunapark. Hij legt uit hoe dat zo gekomen is. “Papa is drie jaar geleden vrijwilliger bij het Faunapark geworden. Hij vroeg of ik mee wou. Ik zei gelijk: Ja! Om de week ga ik op zaterdagochtend met hem mee en help hem om de dieren te voeren. Ik vind het leuk om mee te doen. Van alle dieren vind ik de loewak en de lynx het leukst”.
Een andere hobby van de negenjarige Gijs is schilderen. ”In de meivakantie maakte ik een paar schilderijen met een zwarte ondergrond en gekleurde spetters. Ik vind dat een leuke manier van schilderen. Het Faunapark was dicht door corona en had minder inkomsten van bezoekers. Toen kwam ik op het idee om schilderijen te maken voor een goed doel. Ik dacht gelijk aan het Faunapark. Zo kon ik het park steunen.
Aan familie en bekenden heb ik verteld wat ik wou doen. Mama heeft het ook op Facebook gezet. Ik kreeg heel veel bestellingen, alles bij elkaar vijftig. Het was best nog een groot karwei”.
De gift werd door Petra Blokker in dank aanvaard. Ze vond de actie met schilderijen een leuk idee en was blij met zo’n mooi bedrag voor het Faunapark.

Meer berichten