Logo eilandennieuws.nl

Speciale sportlessen voor kinderen met ASS

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vanaf dinsdag 7 september gaat Sport4All GO sportlessen geven aan kinderen met autisme spectrum stoornis (ASS) van 9 t/m 12 jaar, die op het reguliere basisonderwijs zitten of op Speciaal Basis Onderwijs.

Sport4All GO staat voor sport en bewegen voor iedereen op Goeree Overflakkee. “Niet voor iedereen is er een sportaanbod waarbij je jezelf prettig kan voelen, jezelf kan èn mag zijn”, aldus Ilvia Witte van Sport4All GO. “Voor jongens en meiden met autisme is er tot op heden geen specifiek sportaanbod op Goeree-Overflakkee, maar daar gaat verandering in komen. Er zal gekeken en geluisterd worden naar de kinderen en naar waar hun behoefte ligt voor de sportlessen. De bewegingsagogen van Sport4All GO hebben jarenlange ervaring met kinderen, jeugd en volwassenen met autisme. Zij zullen zorgen voor alle randvoorwaarden die nodig zijn voor sportlessen aan de kinderen.”

Naast sportief bezig zijn, is de motorische ontwikkeling en het motorisch vaardig worden belangrijk. Daarnaast zal het sociale aspect meer dan belangrijk zijn, evenals plezier beleven tijdens de sportlessen. Iedere les zal gevarieerd zijn en er zullen veel verschillende vormen van sport en bewegen aan bod gaan komen. 

De sportlessen gaan plaatsvinden op dinsdag in de Staver te Sommelsdijk. De sportles begint om 16.30 uur en zal tot 17.30 uur gaan duren, onder begeleiding van een bewegingsagoog van Sport4All GO”, aldus Witte. “De eerste twee proeflessen zijn gratis. Meer informatie is te vinden op www.sport4allgo.nl, aanmelden kan via info@sport4allgo.nl. Ilvia Witte besluit: “Omdat we graag voor kinderen en jeugd met autisme op heel Goeree-Overflakkee iets willen betekenen, horen we het graag of er nog meer kinderen (ook in andere leeftijdsgroepen) zouden willen komen sporten.”

Meer berichten