Logo eilandennieuws.nl
Ingezonden mededeling

Beleggen in cryptocurrencies: zo doe je dat

Beleggen in cryptocurrencie is iets wat erg populair is de laatste tijd. Het zou daarom al wel vaker je aandacht hebben getrokken. Maar hoe kan je eigenlijk beleggen in cryptocurrency? Waar moet je opletten en rekening mee houden? Wij vertellen je er graag over!

Wat is cryptocurrency?

Wanneer we het hebben over cryptocurrency hebben we over digitale valuta’s. Je kan hier dus mee gaan beleggen. Er zijn wel nog maar weining cryptomunten die een aanzienlijke beurswaarde hebben. Dat wil niet zeggen dat er maar weinig cryptomunten zijn, want eigenlijk zijn er ontzettend veel. Maar veel cryptomunten hebben dus maar een kleine waarde. Uiteraard zijn er ook cryptomunten die al een grote waarde hebben, namelijk bitcoin, bicoin cash, ether, litecoin etc. Er zijn dus zeker munten die al flink gestegen zijn.

Hoe ga je beleggen in cryptomunten?

Beleggen in crypto is natuurlijk niet zomaar iets wat je gaat doen. Je moet er namelijk wel rekening mee houden dat het risico’s met zich meebrengt. Het is daarom altijd belangrijk om jezelf goed in te lezen. Zeker wanneer je een beginner bent in deze wereld, moet je wel weten waar je het over hebt.

Wanneer jij jezelf goed hebt ingelezen is het belangrijk dat je gaat kijken waar jij je cryptomunten wilt gaan halen. Er zijn namelijk ontzettend veel aanbieders waar jij je kan aanmelden en waar je cryptomunten kan halen. Hierbij is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een betrouwbare online broker. Het gaat natuurlijk wel om geld en je wilt natuurlijk wel het platform kunnen vertrouwen. Het is daarom belangrijk om eerst voldoende te lezen over de online brokers. Wanneer je vertrouwen hebt in de online broker, kan je een account aan gaan maken en ervoor zorgen dat je cryptomunten kan gaan kopen.

Bepaal je strategie

Wanneer jij je hebt aangemeld bij een online broker, kan je cryptomunten gaan halen. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je weet welke cryptomunten je wilt gaan kopen, maar ook welke strategie je gaat gebruiken. Er is namelijk een korte- en lange termijnstrategie. Wanneer je bijvoorbeeld voor de korte termijnstrategie gaat, is het belangrijk dat je ze weer snel doorverkoopt. Wanneer je gaat kiezen voor de lange termijnstrategie, moet je er rekening mee houden dat ze lang in je wallet staan. Wanneer de koers dan is gestegen kan je jouw munten gaan verkopen.

Bekijk in welke cryptomunten je wilt gaan beleggen

Wanneer je een strategie hebt bepaald, kan je gaan kijken welke cryptomunten je wilt gaan kopen. Er zijn namelijk erg veel verschillende cryptomunten. Hierin zit natuurlijk ontzettend veel verschil in prijs. Het is belangrijk om over de verschillende cryptomunten te gaan lezen, zodat weet waarom de munt is ontstaan. Op deze manier kan je zien of de munt veel waard wordt of juist niet. Het is belangrijk dat je in de juiste munten investeert, zodat je zeker weet dat je er meer geld mee gaat verdienen en natuurlijk niet je geld verliest. Want beleggen is natuurlijk niet zonder risico’s.

Meer berichten