Logo eilandennieuws.nl

Matinee-concert met ds. Jan de Visser

OUDDORP - Op zaterdag 31 juli verzorgt ds. Jan de Visser (1957) uit Sommelsdijk om 11:00 uur het matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel van de Dorpskerk te Ouddorp. 

Het is een heel gevarieerd programma waarin barok en romantiek samen komen. Duitse, Franse, Engelse en Belgische componisten ontbreken naast onze Hollandse meesters niet aan het programma. Met ‘Herzlich tut mich verlangen’ van Bach wordt het concert geopend. Om na een uurtje af te sluiten met de Sonate VI, ‘Vater unser in Himmelreich’ van Felix Mendelssohn Bartholdy. Ook het Engelse stuk “Adagio in E-majeur” van Frank Bridge staat op het programma, wat gespeeld zal gaan worden door zijn broer Ries de Visser. 

Ds. De Visser is sinds 2018 predikant in de Exodusgemeente Middelharnis-Sommelsdijk. Daarvoor was hij predikant in Nieuwdorp en Maassluis. Verder is hij werkzaam geweest in het onderwijs, de advocatuur en in de politiek. Hij heeft zijn eerste orgellessen gehad van zijn oom Piet Schalk, die inmiddels emeritus-predikant is. Daarna heeft hij voor orgel les gehad van de plaatselijke organist Gerrit Segers te Lisse, en van Leen Schippers. Tijdens zijn PA-opleiding heeft hij van de dames Kitty en Bets Nederkoorn in Haarlem lessen voor piano, orgel en zang ontvangen. Later is hij orgellessen bij Jan Mulder (Lutherse Kerk) en Addie de Jong (Goede Herderkerk) in Rotterdam gaan volgen. Vervolgens heeft hij tijdens zijn predikantschap in Maassluis pianolessen gehad bij Alexander Prins. De laatste jaren is hij leerling (en af en toe vervanger geweest) van Arjen Leistra, organist van de Grote of St. Janskerk in Schiedam. Hij is organist geweest in Lisse (thans Sionkerk), in de Ark in Maarssen, en heeft naast zijn predikantschap in Maassluis ook veel diensten begeleid in de Immanuëlkerk en de Koningshof aldaar.

Op het zomerprogramma staat voor donderdag 4 augustus om 19:30 uur een zangavond voor de GZB. Organist is Marcel Saarloos uit Ooltgensplaats en Cok Mijs bespeelt de dwarsfluit. Op zaterdag 7 augustus om 11:00 uur verzorgt ds. C.M. van der Klis uit Bunschoten-Spakenburg het matinee-orgelconcert. Dan is ook weer de schilderijen tentoonstelling ‘Op reis door de Bijbel aan de hand van zeven woorden’ van ds. S. Maliepaard te bezichtigen.

Meer berichten