Logo eilandennieuws.nl

Woord en Daad Kringloopwinkel draagt 33.713 euro bij aan projecten in Afrika

MIDDELHARNIS - Het eerste half jaar van 2021 heeft de Kringloopwinkel van Woord en Daad weer een mooie omzet gedraaid, ondanks de sluiting van twee maanden vanwege corona.

Er werd voor ruim 52.000 euro verkocht, waar netto 33.713 euro van over bleef. Dankzij de inzet van de vrijwilligers en steeds terugkomende kopers is dit resultaat tot stand gekomen. Het grootste gedeelte gaat naar een waterproject in Ethiopië, waar de grootste rivier erg vervuild is en stroomafwaarts geen schoon water meer is voor de boeren langs de rivier. In samenwerking met Woord en Daad, het Nederlandse Waterschap en Ethiopische waterautoriteit is nu een mooi plan in uitvoering om hierin verbetering te krijgen. Ook draagt de Kringloopwinkel bij aan een werkgelegenheidsproject in Tsjaad, Job-Booster genaamd. Hier worden jongeren opgeleid en aan werk geholpen of om een eigen bedrijf te starten.

Deze zomer blijft de winkel open, omdat afgelopen winter de winkel dicht moest blijven. Tijdens de sluiting is er veel onderhoud gedaan in de winkel, onder meer de vloer is opnieuw gecoat.

Meer berichten