Bianca en Frans Scheijgrond in hun zaak op de Westdijk in Middelharnis (Foto: Kees van Rixoort).
Bianca en Frans Scheijgrond in hun zaak op de Westdijk in Middelharnis (Foto: Kees van Rixoort).

Het totaalplaatje van BBQ-EILAND

Algemeen Zakelijk nieuws 2.068 keer gelezen

MIDDELHARNIS - BBQ-EILAND is net een maand open. De loop zit er al goed in bij de zaak op de Westdijk 34 in Middelharnis. Dat is te begrijpen, want een vergelijkbare winkel is in de verre omtrek niet te vinden. Maar het belangrijkste is dat BBQ-EILAND zich weet te onderscheiden door het assortiment in de zaak en de persoonlijke aandacht voor de klant.

Door Kees van Rixoort

BBQ-EILAND is een initiatief van Frans en Bianca Scheijgrond. Hij was chef-kok in sterrenrestaurants, zij is sommelier en in Zuid-Afrika opgegroeid met de braaicultuur. Beiden hebben een vracht ervaring in de horeca. “We wilden een mooie, fysieke winkel waarin persoonlijk contact en advies een belangrijke rol spelen”, vertellen Frans en Bianca in hun fraaie zaak. Ze zijn platinum-dealer voor het kwaliteitsmerk Big Green Egg, een kamado-barbecue die je ook kunt gebruiken om te bakken, koken, grillen én als pizzaoven. “Dit is honderd keer meer dan een barbecue.” Ooni pizzaovens op gas of pellets verkoopt de zaak overigens ook.

Daarnaast kun je bij BBQ-EILAND terecht voor een authentieke Zuid-Afrikaanse braai. De apparaten komen rechtstreeks uit Kaapstad. “Ook met een braai kun je veel. Denk aan een brood bakken. Je gebruikt geen houtskool maar hardhout. Dat maakt het echt en stoer.”

BBQ-EILAND heeft ook alle benodigde accessoires, naast rubs (droge marinades), sauzen en marinades én barbecue-kookboeken. Om het plaatje nog completer te maken, is er ook vlees voor op de barbecue te koop. Grote stukken als bavette en buikspek, maar ook Zuid-Afrikaanse specialiteiten als biltong en droëwors en de door slagerij Van Zuidland naar authentiek recept gemaakte boerewors. “Als je bij ons bent geweest, ben je in één keer klaar voor de barbecue.”

Een barbecuezaak, is die alleen in de zomer open? “Nee, vanaf het najaar komen er wijnen bij en ook relatiegeschenken en kerstpakketten. Én van alles voor de winter-barbecue natuurlijk. We hebben ook plannen voor workshops.”

Meer informatie op www.bbq-eiland.nl. Vanaf augustus is ook de webshop open.

Uit de krant