Het team van Tanis & Akershoek Makelaardij met v.l.n.r. Diane Slui, Jeanet Tanis, Martijn Akershoek en Jeanette van Doorn (Foto: Wim van Vossen).
Het team van Tanis & Akershoek Makelaardij met v.l.n.r. Diane Slui, Jeanet Tanis, Martijn Akershoek en Jeanette van Doorn (Foto: Wim van Vossen).

Tanis & Akershoek Makelaardij nu zelf verhuisd

Algemeen Zakelijk nieuws 999 keer gelezen

GOEDEREEDE - Het kantoor van Tanis & Akershoek Makelaardij ruikt nog naar ‘nieuw,’ naar hout en verf. Onlangs verhuisden Jeanet Tanis en Martijn Akershoek hun makelaarskantoor naar een statig pand aan de Noordzijde Haven in Goedereede. Jeanet Tanis begon het kantoor ooit in haar slaapkamer. Door de jaren heen groeide het in stapjes. Het was nu tijd voor een grotere stap, het kantoor aan de Varkensmarkt was echt te klein geworden.

Door Pauline Hof

Niets herinnert nog aan het woonhuis, dat het nieuwe kantoor op de Noordzijde Haven 5 kortgeleden nog was. De verkochte en te verkopen objecten hangen nu in een presentatie voor het raam en ruime bureaus en een balie vullen de ruimte. De klassieke uitstraling van het pand - ondersteund door de replica’s van Rembrandts Marten en Oopjen aan de muur - zijn gecombineerd met een strakke, moderne inrichting. Het resultaat, naar een plan van Woondistrict, mag er zijn. De vergaderruimte, afgescheiden met schuifdeuren, kijkt uit op de tuin. Er staat een grote ronde tafel. “In coronatijd ging alles per telefoon en e-mail, maar nu is ons nieuwe kantoor weer open voor bezoek. Het contact met de klanten is toch een van de leukste dingen aan ons vak”, aldus Jeanet Tanis.

Gekte

Het kantoor straalt kennis en kunde uit, maar ook rust. Met de gekte die er heerst op de woningmarkt, is het goed dat ergens de kalmte wordt bewaard. Tanis: “Huizen gaan als warme broodjes. Er komen ook veel gegadigden voor één huis. Overbiedingen zijn aan de orde van de dag. Prijzen gaan door het dak.” Martijn Akershoek, die ook de zakelijke markt op het eiland bedient, valt bij: “In de grote steden was dit natuurlijk al langer aan de gang, maar hier op het eiland is dat nu ook al enige tijd gaande. Wij hebben dit nooit eerder meegemaakt. Nu het in de randstad lastig is om een huis te vinden, zijn veel mensen verder gaan kijken. Ook het feit dat mensen tegenwoordig meer thuiswerken speelt mee. Goeree-Overflakkee staat erg in de belangstelling. Dit is natuurlijk ook een prachtig gebied. Met vrij uitzicht, strand en natuur en qua afstand toch niet te ver om in de randstad te kunnen werken.”

Taxaties

Tanis & Akershoek Makelaardij, lid van de NVM, VastgoedCert, NRVT en NWWI, staat bekend als het kantoor dat ontzorgt. Akershoek: “De aan- en verkoop van een huis is een serieuze zaak. Het gaat om veel geld en om juridische en bouwtechnische bijzonderheden. Het is fijn dat er dan iemand is die het gehele traject met je meeloopt en je door zijn ervaring en expertise op zaken kan wijzen die je zelf over het hoofd zou kunnen zien.” Naast verkoop biedt het kantoor, dat ook een vestiging heeft in Hellevoetsluis voor de regio Voorne-Putten, ook aankoopbegeleiding. “In deze markt houd je met een aankoopmakelaar gemakkelijker grip op de situatie. We bieden juridisch advies, hebben kennis van de markt en kunnen klanten zo behoeden voor onverstandige beslissingen.”
De belangen van de klant staan bij Tanis & Akershoek altijd voorop. In deze tijden zie je nog wel eens dat er hoge prijzen voor een huis gevraagd worden, omdat ‘de gek het er toch wel voor geeft’. Vanaf 1 oktober gelden er nieuwe kwaliteitseisen voor taxatierapporten. Martijn Akershoek en Jeanet Tanis, allebei beëdigd register-taxateur en makelaar, hebben beiden de vereiste papieren om taxaties uit te voeren, die aan alle huidige eisen voldoen. Jeanet Tanis: “Door een huis met een realistische taxatie als basis en met een onderbouwde waarde in de markt te zetten, heb je een eerlijk uitgangspunt. De marktwerking doet de rest! Uiteindelijk levert deze werkwijze de verkopers vaak een hogere prijs op.”

Uit de krant