Afbeelding

Rabobank sluit ook laatste kantoor op het eiland

Algemeen 3.266 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Ook het laatste kantoor van de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden op het eiland verdwijnt. Het (voormalige) hoofdkantoor op Goeree-Overflakkee, de vestiging aan de Rottenburgseweg 25 in Middelharnis, sluit per 1 december 2021 de deuren.

Door Jaap Ruizeveld

De Rabobank stelt in een verklaring over de komende sluiting van het kantoor in Middelharnis dat steeds meer klanten hun bankzaken regelen via internet of de Rabo App. Dat is eenvoudig en snel, op een tijdstip dat het de klant uitkomt. De coronacrisis heeft dit type dienstverlening versterkt. Zowel in gewenning als ook bewustwording van deze mogelijkheden. Zo zag Rabobank het telefonisch contact de afgelopen maanden toenemen met 25 procent. Het chatcontact zelfs met 45 procent. De bank beweegt mee in deze ontwikkeling. Dit alles leidt ertoe dat steeds minder mensen een bankkantoor bezoeken. Het openhouden van een kantoor is bovendien erg kostbaar. Daarin moet de Rabobank keuzes maken, hoe pijnlijk ook. De ledenraad is bij dit proces betrokken, geeft de bank in een toelichting aan.

De Rabobank kondigt overigens nog een wijziging aan. Dat betreft de interne geldautomaten. Deze verdwijnen nu al uit het kantoor. De geldautomaten van de Rabobank, ING en ABN AMRO maken - op de huidige locaties op het eiland - plaats voor gele automaten van Geldmaat.

Uit de krant