Mick en Mirthe knippen onder toeziend oog van hun vaders Wouter en Niels Koese het lint door (Foto: Mirjam Terhoeve).
Mick en Mirthe knippen onder toeziend oog van hun vaders Wouter en Niels Koese het lint door (Foto: Mirjam Terhoeve).

Bakkerij Koese verhuist naar nieuw pand

Algemeen Zakelijk nieuws 1.601 keer gelezen

OUDE-TONGE - Onder toeziend oog van hun vaders Wouter en Niels Koese, knipten Mick (6) en Mirthe (7) het lint door van de gloednieuwe winkel van bakkerij Koese. Afgelopen week verhuisde de bakkerij naar de overkant van het Dabbeplein, waar een groter pand beschikbaar kwam. Al is de afstand tussen het oude en het nieuwe pand slechts een kleine 100 meter, voor de familie Koese is het een enorme stap vooruit. Het sleutelwoord daarbij is ruimte en nog eens ruimte.

Bakkerij Koese is al ruim negen jaar gevestigd in Oude-Tonge en kan vanaf de start rekenen op een grote en nog steeds groeiende vaste klantenkring. De gebroeders Koese streven dan ook altijd naar de beste kwaliteit. Iedere nacht wordt in de bakkerij in Dirksland keihard gewerkt aan ambachtelijk gebakken brood, gebak en banket, dat vroeg in de morgen vers in de winkels ligt. “Bij het nieuwe pand hebben we aan de achterzijde veel meer ruimte om alles te laden en te lossen”, vertelt Niels Koese. “Dat is een enorme vooruitgang voor ons. Verder is het pand zelf ook een stuk groter. Achter de winkel is er meer ruimte om de bestellingen klaar te leggen, maar ook voor het afbakken van broodjes en het bijmaken van tompoezen. Een ander voordeel hier is de betere klimaatbeheersing en de verlichting. De winkel zelf is bovendien veel ruimer, waardoor we al onze producten op een mooie manier kunnen presenteren. Zo kunnen de klanten makkelijker een keuze maken.”

Door het gehele team is enthousiast gewerkt om de nieuwe winkel in te richten en het resultaat mag er zijn. Meteen na de opening stonden de eerste klanten al klaar om de prachtige winkel te bewonderen. Deze heeft nu een gescheiden in- en uitgang. Bij binnenkomst staan er mandjes klaar. Het zelfbedieningsgedeelte is enorm uitgebreid. Je kan zelf een keuze maken uit de vele voorverpakte lekkernijen, die in de schappen liggen. Vanuit een vitrine komt de geur van allerlei versgebakken harde broodjes je tegemoet. Verderop staan de medewerksters klaar om gebak of banket in te pakken of het gewenste brood te snijden. Aan de linkerzijde, voor een prachtige foto van opa en vader Koese, staan twee kassa’s opgesteld en bereik je de uitgang. Het is mogelijk om meteen een kop koffie of thee mee te nemen of (als het weer mag) nog even aan te schuiven voor een bakkie met of zonder wat lekkers. Maar gezeten tussen al die verleidingen, zullen de meesten vast en zeker kiezen voor het eerste.

De bakkerij aan de Dabbestraat 5-7 is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 7.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie of het plaatsen van een bestelling, zie www.bakkerijkoese.nl.

Uit de krant