Afbeelding
Foto:

Garage Klink, al 60 jaar een begrip op het eiland

Algemeen Zakelijk nieuws 704 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Dit jaar wordt Adri Kievit 60 jaar. Dan is hij net zo oud als Garage Klink. Het bedrijf waar hij samen met zijn vrouw Jeanette al sinds 1987 eigenaar van is.

Door Henk Blanke

Het zestigjarig bestaan vieren als zelfstandig ondernemer is een mijlpaal die je niet zomaar bereikt. Het geheim? Volgens Adri is op deze vraag maar één antwoord mogelijk: “Gewoon blijven.” Garage Klink is dan ook zeer toegankelijk, de deur staat altijd open. Afspraken kunnen daardoor gewoon op de werkvloer gemaakt worden. En doe je het per telefoon, dan hoef je niet een ingewikkeld keuzemenu te doorlopen om de juiste persoon aan de lijn te krijgen. Nee, je krijgt óf Adri’s vrouw Jeanette aan de lijn, óf Gert Boshoven, de monteur van Garage Klink die daar al 26 jaar naar ieders tevredenheid werkt. Hij kent bijna alle klanten persoonlijk, plant de afspraken en is vaak bereid om tussendoor nog even een helpende hand toe te steken. In al die jaren heeft hij zich eigenlijk onmisbaar gemaakt. Waardoor? In de eerste plaats natuurlijk door zijn vakmanschap. Maar ook omdat hij de ruimte en het vertrouwen van Adri en Jeanette krijgt, waardoor hij zich zeer gewaardeerd voelt. Die menselijke benadering past helemaal in het plaatje van Adri en Jeanette Kievit. Zij brengen dat over op hun klanten. Door de ongedwongen sfeer voelt iedere klant zich op zijn gemak. Ons kent ons, een praatje, een kop koffie, maar vooral een luisterend oor. Dat persoonlijke contact wordt gewaardeerd, waardoor Garage Klink een vaste klantenkring op het eiland heeft opgebouwd. Je kunt er terecht voor reparaties, onderhoudsbeurten en APK. Zoek je een goede, jonge occasion? Daarvan heeft Adri er permanent zo’n 15 tot 20 staan. Is er niets bij? Maak je wensen kenbaar en hij gaat ernaar op zoek. Proefrit maken? Geen probleem! Altijd garantie na aankoop!

Geschiedenis

Adri Kievit is als het ware opgegroeid met auto’s. In 1978 begon hij bij Garage Knöps. In de jaren die hij daar werkte, vergaarde hij steeds meer kennis van auto’s en motoren. In 1987 kwam er verandering in zijn carrière bij Knöps. Adri’s schoonvader had al jaren een garagebedrijf, dat gespecialiseerd was in alle types Citroën. Ook al lag het in de lijn der verwachtingen dat Adri in het bedrijf zou treden, het plotseling overlijden van zijn schoonvader versnelde dit proces. Alle merken auto’s met allerlei problemen werden ter reparatie aangeboden. In 1994 werd de garage Citroën-dealer, wat tot 2003 duurde. Daarna groeide Garage Klink uit tot dat wat het nu is. En zo hebben Adri en Jeanette Kievit met hard werken en hart voor de zaak bewezen dat een klein familiebedrijf in deze tijd in een behoefte voorziet en nog steeds bestaansrecht heeft.

Uit de krant