Logo eilandennieuws.nl

Online Molendag ook op G-O

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zaterdag 8 mei is het Nationale Molendag. Het evenement, met als thema ‘Ode aan de molen,' is volledig online. Dat geldt ook voor het bekijken van de molens op Goeree-Overflakkee.

Organisator De Hollandsche Molen wil het landelijke molenfeest, dat al bijna vijftig jaar bestaat, niet stilletjes voorbij laten gaan nu de molens door corona niet open kunnen voor het publiek. Er is een veelomvattend en gevarieerd programma samengesteld, dat te zien is op de website www.molens.nl.
Jong en oud kunnen er iets van hun gading vinden. Van een fotochallenge tot een quiz en van twintig molenwandelingen – het draaiend erfgoed is niet te bezoeken, maar wel te bewonderen in het landschap – tot een quiz en een serie kleurplaten.
De Hollandsche Molen roept op om met foto’s en filmpjes een molentsunami op sociale media te creëren. De Molenstichting Goeree-Overflakkee, die elf van de twaalf molens op het eiland beheert, gaat in ieder geval een bijdrage leveren aan de nationale foto- en filmpjesvloed.
De molens op Goeree-Overflakkee draaien wel op Nationale Molendag. Bovendien zijn ze virtueel te bezoeken via www.gomolens.nl, ook binnen.

Meer berichten