Afbeelding

Ouddorpse ondernemers introduceren Shoplichten

Algemeen Zakelijk nieuws 207 keer gelezen

OUDDORP – De winkels zijn weer open zonder afspraak en ook de terrassen mogen weer bezocht worden. Dat brengt natuurlijk ook de nodige drukte met zich mee. In de winkels en op de terrassen geldt een maximaal aantal personen. Hoe houd je dit heel de dag in de gaten, zonder steeds opnieuw de klanten er op aanspreken. De Ouddorpse ondernemers hebben hier iets op gevonden: Shoplichten!

BIZ Ouddorp Centrum nam naar aanleiding van een persbericht contact op met het bedrijf dat deze shoplichten levert. Binnen anderhalve week stonden de shoplichten bij veel ondernemers voor de deur.
Een shoplicht werkt heel eenvoudig. Het bord staat of op groen, de klant is van harte welkom om binnen te komen, of op rood, het is te druk in de winkel, de klant wordt vriendelijk gevraagd om even buiten te wachten. Wanneer de doorloop wat drukker is, zal er niet altijd een mogelijkheid zijn om het bord om te draaien, maar op hetzelfde bord wordt aangegeven hoeveel klanten er in de winkel binnen mogen zijn. Zo kan de klant altijd even kijken of hij al dan niet binnen kan komen.
De basisregels staan in twee talen vermeld op dit bord, zeker fijn in een toeristische plaats als Ouddorp.

Peter van de Langkruis, voorzitter van BIZ Ouddorp Centrum en tevens zelf ondernemer van Bruna Ouddorp is blij met de versoepelingen. “Het blijft alleen wel opletten. Als ondernemers moeten we er voor zorgen dat wij ons aan de regels houden en dat wij voor de klant een zo veilig mogelijke omgeving creëren om te komen shoppen. Ik vind het belangrijk dat door dezelfde manier van communiceren het voor de klant goed herkenbaar is of ze op een veilige manier naar binnen kunnen. Daar heeft zowel de klant als ondernemer iets aan. De shoplichten dragen hier heel goed aan bij”.

Ook Corine Bontekoe van @C Fashion Boutique is blij met de shoplichten. “Vooral nu ook weer heel veel toeristen het centrum van Ouddorp bezoeken, werkt het shoplicht perfect! Iedere bezoeker weet direct wat waar mogelijk is. Dat werkt heel fijn, zonder dat je het gevoel hebt dat je de hele dag bezig bent met handhaven op alle maatregelen in plaats van hetgeen doen wat je het liefste doet, ondernemen met een glimlach!”

De ondernemers van Ouddorp Centrum hopen dat de shoplichten, de basisregels en de mogelijkheid tot het desinfecteren van de handen bijdragen aan een gevoel van veiligheid bij de klanten. Ze hebben de steun van de lokale bevolking en de toeristen harder nodig dan ooit. De ondernemers doen er in ieder geval alles aan om het zo veilig mogelijk te maken en hopen op korte termijn weer meer klanten te zien in het centrum.

Uit de krant