Afbeelding

Hypermodern nieuw dak en gevel dankzij firma Bunt

Algemeen Zakelijk nieuws 411 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Regelmatig zie je ze op Goeree-Overflakkee en in de regio boven de ‘hoage boamen’ uitkomen: de Spierings-kranen van de firma Bunt. Zo ook afgelopen vrijdag aan de Damweg te Stellendam, bij Leo van Beek. Daar werd een grote schuur op zijn terrein van een nieuw, hypermodern dak voorzien.

“Daar zitten alle toeters en bellen op”, vertelt Frits Louwrens Smids trots. Hij werkt bij Bunt, dat gevestigd is in Dodewaard, al woont hij zelf al dertig jaar op Goeree-Overflakkee, in Middelharnis. “We hebben bij meneer Van Beek zowel het dak als de gevels van de schuur volledig gerenoveerd. Dat houdt in dat het dak voorzien is van een nieuwe lichtstraat en nieuw ventilatiesysteem. Ik ben maandagochtend (gisteren) nog even langs geweest en het is zo mooi om te merken dat we er weer een enthousiaste en tevreden klant bij hebben.”

De firma Bunt is specialist in dak- en gevelrenovaties en werkt voor bouw- en aannemingsbedrijven, particulieren en voor bedrijven in de agrarische sector. Onder andere die laatste sector zorgt ervoor dat Bunt sinds kort regelmatig op Goeree-Overflakkee te vinden is. De bedrijfstak Air Light Systems is namelijk gespecialiseerd in het leveren en monteren van natuurlijke licht- en ventilatiesystemen. Smids: “Deze systemen worden voor elk project volledig op maat gemaakt. Ze zorgen ervoor dat stallen, hallen of loodsen genoeg daglicht krijgen en dat bijvoorbeeld veestallen goed geventileerd worden. Zonder goede stalventilatie wordt het daar anders snel warm, benauwd en vochtig en dat heeft negatieve gevolgen voor het vee.”

Met natuurlijke verlichting in een stal, hal of loods valt er via het dak meer zonlicht naar binnen. Smids: “Vaak plaatsen we een systeem dat ventilatie en licht combineert, maar het is ook mogelijk om alleen een lichtsysteem te plaatsen. Voor onder andere loodsen en maneges is dit geschikt. Een ander voordeel is dat dit systeem goed te combineren is met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen kunnen we overigens ook voor particulieren verzorgen.” Met name oudere daken bevatten vaak asbest. Bij Bunt kan men ook terecht voor asbestsanering van daken vanaf 250 vierkante meter.

Bunt is een van de weinige bedrijven in Nederland die de beschikking heeft over Spierings-kranen. “We verzorgen daarmee ook werkzaamheden bij nieuwbouwprojecten”, aldus Smids, die het vaste aanspreekpunt van het bedrijf is in de regio Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. “Ik kan geïnteresseerden op korte termijn volledig informeren en adviseren en binnen 24 uur een offerte maken.”

Frits Louwrens Smids is bereikbaar via tel. 06-20729099. Meer informatie is ook te vinden op www.buntasbestsanering.nl.

Uit de krant