Veel enthousiaste deelnemers liepen de Omloop; snelle tijden voor Sint Nicolaas en Wolfert.
Veel enthousiaste deelnemers liepen de Omloop; snelle tijden voor Sint Nicolaas en Wolfert.

Geslaagde virtuele Schipper Electro Omloop van Menheerse

Algemeen 598 keer gelezen

MIDDELHARNIS - De Omloop van Menheerse is al sinds 1975 voor velen een traditioneel sportief begin van toen nog Koninginnedag op 30 april en tegenwoordig Koningsdag op 27 april. Sinds 2008 is de start/finish onder aan d’n Diek waar altijd veel publiek staat om de lopers aan te moedigen. Vorig jaar kon wegens de huidige situatie de Omloop voor het eerst niet doorgaan en dit jaar organiseerde AV Flakkee een virtuele editie, wat een succes bleek.

Als er geen sprake was geweest van beperkingen had de editie van 2021 zomaar eens een record aantal deelnemers kunnen trekken. De omstandigheden waren perfect, er stond vrijwel geen wind, het was droog en later in de ochtend kwam de zon er heerlijk bij. “Het was voor ons als organisatie natuurlijk heel erg jammer om voor het tweede jaar op rij over te moeten slaan, daarom hebben we gekeken naar de mogelijkheden en zijn we blij dat we dit kunnen doen”, aldus André Melissant die namens de organisatie op het Diekhuusplein de lopers een vaantje uitreikte bij de finish. Vanaf 09.00 uur kon er gestart worden en al gelijk draaide het lekker, veel groepjes met (loop)vrienden legden het parcours van 6,7 km af.

Om 10.30 uur waren het de snelle mannen van AV Flakkee die zich aan de startlijn opstelden, zo waren daar Ricardo Sint Nicolaas, Eric Wolfert, John Arensman, Ruud Maliepaard, Peter Pollemans en Edwin Stolk. Al snel werd duidelijk dat Sint Nicolaas en Wolfert hun zinnen hadden gezet op een snelle tijd, de doorkomst van 9.51 min na 3 km bevestigde dit. Sint Nicolaas voerde het commando en Wolfert volgde, tot hij op de Rottenburgseweg na 4 km een klein gaatje moest laten. Na 5 km klokte Sint Nicolaas 16.24 min en Wolfert volgde in 16.29 min, beide mannen hielden het tempo hoog en op het laatste dijkje werd alles gegeven. Wolfert leek zelfs weer wat in te lopen op Sint Nicolaas maar met de finish in zicht zette de atleet uit Oude-Tonge de eindsprint in en finishte na 21.53 min, Wolfert volgde in 21.58 min, deze mannen liepen gemiddeld 18,2 km/h! “Ik wilde graag binnen de 22min finishen en in de trainingen merkte ik dat Eric ook heel goed in vorm is, vooraf spraken we af precies dat tempo te starten en dat ging super.” Wolfert was zeer blij: “Het voelde van de eerste tot de laatste meter super, Ricardo heeft geweldig tempowerk verricht en ik verbeter mezelf vandaag met 49sec op dit parcours, laat de echte wedstrijden maar komen!”

Op de site van AV Flakkee staan nog diverse fotoreportages en de link naar de uitslag van de virtuele Omloop. De volgende wedstrijd van AV Flakkee is de Strandloop Ouddorp in augustus. “Gezien de onzekere tijden is het nu nog niet bekend of, en hoe, dit door kan gaan. Zodra er meer bekend is zal de organisatie hierover berichten, tot die tijd is hun advies: blijf lekker bewegen en sporten!”, aldus de organisatie.

Uit de krant