Afbeelding

Meinster Wonen sluit na 70 jaar haar deuren

Algemeen Zakelijk nieuws 684 keer gelezen

DEN BOMMEL - Interieurspecialist Meinster Wonen uit Den Bommel sluit per 1 mei na 70 jaar haar deuren.

Onder de naam 'van der Plaat & Meinster' startte Jan Meinster, de vader van huidige eigenaar Piet Meinster, samen met zijn compagnon Joh. Van der Plaat in 1955 de winkel. Na het overlijden van Jan Meinster in 1960 heeft zijn vrouw de zaak voortgezet samen met haar zwager Koos van der Welle en werd de naam aangepast naar 'Fa. Meinster & van der Welle'. Piet Meinster zelf was 15 jaar toen hij in de zaak kwam werken en werkt dit jaar dus 50 jaar in het bedrijf, waarvan 42 jaar samen met zijn vrouw Corma. In 1985 ging Koos van der Welle met pensioen en gingen Piet en Corma Meinster samen verder met de zaak. Na verschillende veranderingen in naam en concept, zoals Vivante Meinster, is de winkel de laatste 10 jaar bij de meeste eilandbewoners bekend als Meinster Wonen.

In die 50 jaar heeft Piet Meinster heel wat huizen ingericht en gestoffeerd. Sommige vaste klanten heeft hij door de jaren heen wel 4 of 5 keer voorzien van nieuw tapijt of raamdecoraties. "Het plezier is altijd gebleven", aldus Piet Meinster. Hij kwam graag bij de mensen thuis en de klanten zagen hem graag komen.

Door de jaren heen zijn verschillende medewerkers in dienst geweest bij de familie Meinster. "Met hen is het contact altijd vriendschappelijk gebleven, ook wanneer de wegen scheidden. Piet en Corma Meinster: "We zijn hen dan ook heel dankbaar voor alles wat zij voor hen gedaan hebben in al die jaren en soms ook onder moeilijke omstandigheden."

Door de jaren heen bouwde Meinster een vaste klantenkring op. "Veel klanten kwamen graag langs voor een nieuwe woninginrichting of voor een praatje en een kopje koffie. We zullen deze contacten dan ook zeer gaan missen", aldus de eigenaars. "Langs deze weg willen wij onze klanten bedanken voor het in hun gestelde vertrouwen al die jaren."

In de coronaperiode, tijdens de winkelsluiting, gingen Piet en Corma Meinster onvermoeibaar door door bij de klanten de stalen thuis te brengen. Ze krijgen nu wel vragen over hoe het zit met de garantie nu de winkel sluit. Piet Meinster: "Ik heb alle jaren goed contact heeft gehad met mijn collega’s op het eiland. Door de samenwerking met Van Kempen in Oude-Tonge en Duivelands Meubelhuis in Oosterland is ook de garantie voor klanten van Meinster Wonen gewaarborgd."

Vanaf 1 mei sluiten de deuren voorgoed. Hierna worden de lopende zaken nog afgehandeld. Piet Meinster is ook na de winkelsluiting overigens nog bereid om advies te geven wanneer hij daarvoor in de gelegenheid is. Hij is bereikbaar via 06-20031994.

Tot 30 april gaat de verkoop nog door. De komende weken zullen in het teken staan van het opruimen van de voorraad. De inwoners van Goeree-Overflakkee worden hiervan op de hoogte gehouden via de kranten en Facebook.

Uit de krant