Amande van Santen en Chantal Akershoek (Foto: Jasmin van Santen).
Amande van Santen en Chantal Akershoek (Foto: Jasmin van Santen).

Fysio Invicta: nieuwe fysiotherapiepraktijk in Sommelsdijk

Algemeen Zakelijk nieuws 742 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Op 1 april zijn fysiotherapeuten Chantal Akershoek en Amande van Santen hun nieuwe fysiotherapiepraktijk Fysio Invicta gestart. De praktijk is gevestigd in Den Hoogen Caemer op de Sperwer 57 in Sommelsdijk.

In de nieuwe praktijk wordt eerstelijnszorg op het gebied van fysiotherapie aangeboden, aldus Chantal en Amande. "Mensen kunnen bij ons terecht met uiteenlopende lichamelijke klachten of om weer fit te worden of te blijven." De twee waren collega's bij een praktijk in Hellevoetsluis. "Het plan voor een eigen praktijk is ontstaan bij Amande", vertelt Chantal. "Per toeval heeft ze dit aan mij verteld. Ik zei toen dat ik ook al eens met het idee had gespeeld om voor mezelf te beginnen. Dat plan had ik echter nog niet eerder doorgezet. Een bedrijf in de zorg is best gecompliceerd, dus was de komst van een compagnon het ideale moment om dit te gaan doen." Amande vult aan: "Ik had nog niet eerder de behoefte om een praktijk te starten, al zit de drang om te ondernemen wel echt in me. Door veranderingen in mijn leven, zoals de komst van mijn zoontje, ben ik anders over het beginnen van een praktijk gaan denken." Wat natuurlijk ook meehielp was de fijne samenwerking in Hellevoetsluis.

Na een koffietje besloten de twee fysiotherapeuten het erop te wagen en samen verder te gaan. De keuze om de praktijk op Goeree-Overflakkee te vestigen was een logische. "Wij wonen allebei op Goeree-Overflakkee en dus zochten we een plek op het eiland, het liefst in Middelharnis of Sommelsdijk. Er kwam een plek vrij in Den Hoogen Caemer in Sommelsdijk. We vonden het meteen een goede plek voor een praktijk. Sommelsdijk had ook nog geen eerstelijns fysiotherapiepraktijk, dus leek ons dat ook een goede plaats voor de praktijk."

Een van de sterke punten van Fysio Invicta is volgens de twee eigenaressen het feit dat ze iedereen zo snel mogelijk proberen in te plannen, het liefst binnen twee dagen. "Wij proberen daarin flexibel te zijn waar dat kan. Iedere afspraak begint met een intakegesprek, daarin wordt het gezondheidsprobleem in kaart gebracht. Na een lichamelijk onderzoek wordt er een behandelplan gemaakt en start de behandeling. Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM."

Chantal Akershoek heeft haar Master Sportfysiotherapie gehaald en wordt ontzettend enthousiast van alle soorten revalidatie en blinkt vooral uit in knierevalidatie. Amande van Santen is Mulligan Therapeut, een van de weinigen in de omgeving. Het is een pijnvrij alternatief voor het behandelen van gewrichtsproblemen, zoals bijvoorbeeld bij nekklachten. De praktijk biedt ook de in toenemende populariteit Dry Needling als behandelmethode aan. De beide dames hebben al de nodige meters als therapeut gemaakt. "Door onze krachten te bundelen kunnen we veel patiënten helpen. Van de veel voorkomende nek-, rug en schouderklachten tot de wat complexere aandoeningen."

Meer informatie over de praktijk is te vinden op www.fysioinvicta.nl. De praktijk is ook te bereiken via 0187-841565 en 06-10595003.

Uit de krant