Logo eilandennieuws.nl
<p>(Foto: Kees van Rixoort).</p>

(Foto: Kees van Rixoort).

Oranjevereniging Melissant markeert Koningsdag met nieuw speeltoestel

MELISSANT – Oranje Boven in Melissant. Op Koningsdag namen de Oranjevereniging en – vooral – de kinderen uit het dorp een nieuw speeltoestel in gebruik. Het toestel op speelweide De Klimgeit, met oranje accenten, daagt de jeugd uit tot klimmen, glijden, klauteren en andere vormen van actief bewegen.

Door Kees van Rixoort

De kinderen van Melissant hebben het nieuwe speeltoestel te danken aan de Oranjevereniging in het dorp. Die bezorgde vorig jaar, 75 jaar na de bevrijding in 1945, bloemetjes bij alle 70-plussers in Melissant. Deze actie, uitgevoerd in samenwerking met zorgkwekerij De Nollestee, leidde bij het bestuur van de Oranjevereniging tot de gedachte om ook wat voor de jongeren te doen. Er was immers financiële ruimte, omdat er door corona geen festiviteiten mogelijk waren terwijl de kas goed gevuld was met sponsorbijdragen en contributiegelden.

“We dachten: laten we iets doen voor het dorp”, zegt Pieter van der Sloot, voorzitter van de Oranjevereniging Melissant. Zijn medebestuursleden Peter van Veen, Bets Bakelaar en George van der Mast knikken beamend.

Het speeltoestel is gerealiseerd in samenwerking met de gemeente, die ook subsidie verstrekte, en beide basisscholen in Melissant. “De leerlingen van de scholen hebben hun ideeën getekend. Daarmee zijn we naar de gemeente en speeltoestellenproducent BOERplay gegaan. Vervolgens is er gekeken of de ideeën van de kinderen passen binnen het assortiment en heeft BOERplay twee ontwerpen gepresenteerd. De leerlingen konden kiezen en een grote meerderheid, 75 procent, koos voor het speeltoestel dat er nu staat.”

De vrijdag voor Koningsdag stond het attribuut in De Klimgeit. Uiteraard hadden de kinderen deze fraaie toevoeging aan de speelweide al snel ontdekt. Sterker nog: bijna tijdens het plaatsen van het speeltoestel was de jongste jeugd van Melissant er al niet weg te slaan.

Iets extra’s

De officiële ingebruikname was echter een paar dagen later, om Koningsdag in Melissant iets extra’s te geven. Dit in combinatie met een groot spellencircuit, waar de jeugd zich de hele dag kon uitleven. De Oranjevereniging plaatste dit jaar ook de nieuwe palen met verlichting in het dorp. Vorig jaar liet de vereniging, die benadrukt niet zonder vrijwilligers en sponsors te kunnen, dit achterwege vanwege corona.

Voor het initiatief om een speeltoestel te realiseren, kreeg de Oranjevereniging dinsdag lof van Klaas Kuipers, voorzitter van de dorpsraad. “Een groot compliment voor deze prestatie van de Oranjevereniging, onderdeel van de Unie van Melissant. Formidabel!”

Nabij het nieuwe speeltoestel zijn enkele verouderde attributen verwijderd. De gemeente plaatst daarvoor in de plaats nieuwe toestellen. Als dat achter de rug is, is dit gedeelte van De Klimgeit dus lekker opgeknapt.

Meer berichten