Logo eilandennieuws.nl

Presentje voor 700ste lid van ‘Fietsen voor mijn eten’

NIEUWE-TONGE - Vorig jaar mei startte de Facebookgroep en website ‘fietsen voor mijn eten/goeree-overflakkee’. Een platform waar aanbieders en liefhebbers van streekproducten elkaar kunnen vinden. Op de fiets een rondje doen langs verkoopstalletjes met streekproducten. Niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook ter ondersteuning van lokale ondernemers. Nog geen jaar later telt de pagina al 32 adresjes en maar liefst 700 leden. Dat werd afgelopen zaterdag gevierd bij het 700ste lid: dagbesteding Weidezicht in Nieuwe-Tonge.

Door Mirjam Terhoeve

Vorig jaar, aan het begin van de coronacrisis, startte Petra Wevers in regio West-Brabant en Goeree-Overflakkee de Facebookgroep waar inwoners en recreanten de adresjes van verkoopstalletjes met verse streekproducten kunnen vinden. Op zowel de website als op de Facebookpagina kan gefilterd worden waar men naar op zoek is. Asperges, aardbeien, vlees of zelfgemaakte jam? De adresjes komen vanzelf tevoorschijn en er kan meteen een mooie polderroute gevonden worden langs de gewenste stalletjes. Ook zijn er tal van recepten te vinden. Voor de aanbieders is de pagina een prachtig gratis middel om hun bedrijf te presenteren en hun assortiment aan te bieden. Inmiddels hebben al vele ondernemers en fietsers er gebruik van gemaakt. Onlangs werd het 700ste lid toegevoegd, te weten Dagbesteding Weidezicht aan de Pietersweg 5 in Nieuwe-Tonge, waar zuivelproducten en eieren te koop zijn.

Om dit te vieren kregen Denise Bruijnzeel en haar cliënten bezoek van Mirjam Nelisse, Carla Donkers en Lia Damen, vrijwilligers van ‘Fietsen voor mijn eten’. Ook wethouder Tea Both-Verhoeven kwam een kijkje nemen. Ze vertelde erg enthousiast te zijn over de Facebookpagina en website. De dagbesteding kreeg een mooi streekproductenpakket overhandigd door voorfietser Petra Wevers. Dit stond geheel in het teken van fietsen: een koeltas met lekkernijen om onderweg mee te nemen. Het pakket was aangeboden door Corina Lokker van Landwinkel ’t Zand. Jessa, één van de cliënten van Weidezicht nam het pakket in ontvangst.

Lid worden kan nog steeds en ook aanbieders van producten kunnen zich nog steeds aanmelden. Dus wie een verkoopstalletje heeft of weet kan hiervoor gaan naar www.fietsenvoormijneten.nl/tip. Op www.fietsenvoormijneten.nl staan alle stalletjes en boerderijwinkels vermeld. En via de Facebookgroep Fietsen voor m’n eten-Goeree-Overflakkee/’n Bietje Gezond zijn alle nieuwtjes te vinden.

Meer berichten