Afbeelding

Melanie maakt plaats voor Snow White

Algemeen 199 keer gelezen

STELLENDAM - Nog geen maand geleden werd Melanie de zwarte zeehond met melanisme vrijgelaten in de Noordzee. Een groot contrast toen een paar dagen geleden een albino zeehond werd binnen gebracht bij A Seal.

Een albino zeehond zie je niet vaak en na controle van chip en tag werd het vermoeden bevestigd dat het inderdaad om Snow White ging. Snow White werd in oktober 2019 opgevangen bij Ecomare en na volledig herstel van zijn longen in januari 2020 vrijgelaten met een speciale zender.
In samenwerking met WUR-onderzoeker Sophie Brasseur werd gekeken hoe dit dier zijn omgeving leerde kennen. Dergelijk onderzoek levert waardevolle nieuwe inzichten op: "We willen aan de ene kant zien wat een opvang doet met een zeehond, dat is vooral interessant voor de opvangcentra. Aan de andere kant proberen we te begrijpen hoe jonge zeehonden zich ontwikkelen. Hopelijk kunnen binnenkort meer jonge dieren met een zender uitrusten."
De reisavonturen van Snow White zijn te bekijken op www.wur.nl. De zender is er op 29 juni 2020 afgevallen. Dit is een logisch gevolg van de verharingsperiode die deze dieren dan doormaken. Des te leuker natuurlijk om nu te zien dat Snow White het nog steeds goed doet. "Snow White had last van zijn ogen, maar reageert erg goed op de ingestelde behandeling", aldus Machteld Geut, dierenarts van A Seal. Verder lijkt hij helemaal gezond. Hij eet goed en wordt zo spoedig mogelijk vrijgelaten.

Uit de krant