Logo eilandennieuws.nl

Gemeente op zoek naar andere leegstandsbeheerder voor de ‘Tech’

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente Goeree-Overflakkee heeft besloten een andere leegstandsbeheerder te zoeken voor de anti-kraakbewoning in de voormalige Technische school in Middelharnis. Door aanhoudende onrust rond leegstandsbeheerder Camelot heeft de gemeente geen vertrouwen meer in deze partij.

Camelot werd begin januari geschorst als lid van de Vereniging Leegstandsbeheerders Nederland, na publicaties over misstanden in vooral het buitenland. “De schorsing was toen al reden voor ons om in gesprek te gaan”, aldus de gemeente. “In dat gesprek konden de vertegenwoordigers van Camelot duidelijk uitleggen wat er fout was gegaan en hoe de organisatie dat voor de toekomst wilde verbeteren. Dat gaf voldoende vertrouwen om met hen verder te gaan.”

De afgelopen weken bleek echter dat de organisatie het Keurmerk Leegstandsbeheer is kwijtgeraakt. In reactie daarop gaf Camelot aan per direct afstand te nemen van de handelswijze van het keurmerk en de VLBN, omdat er volgens hen sprake is van ‘meten met verschillende maten’.

Deze recente ontwikkeling en het verschil met het gesprek van enkele weken eerder maakt dat de gemeente ervoor heeft gekozen om het contract te ontbinden, nog voordat de vier mogelijke bewoners het pand van binnen hadden gezien. Het pand aan de Schoolstraat moest nog vrijgegeven worden na de laatste brandveiligheidscontroles.

Op korte termijn wil de gemeente het leegstandsbeheer met een andere partij verder oppakken. “We hebben heeft een lijst met voldoende belangstellenden voor de anti-kraakbewoning”, aldus de gemeente.

Meer berichten