Logo eilandennieuws.nl
V.l.n.r. Joke Jongejan, Carla Arends en Jacob-Jan Dogterom (Foto: Mirjam Terhoeve).
V.l.n.r. Joke Jongejan, Carla Arends en Jacob-Jan Dogterom (Foto: Mirjam Terhoeve).

Tulpen voor de 70-plussers van Oude-Tonge

OUDE-TONGE - Afgelopen zaterdag kregen alle 70-plussers van Oude-Tonge een vrolijke bos tulpen aangeboden door de eigen dorpsgenoten. De tulpen waren bedoeld als hart onder de riem vanwege de nog steeds voortdurende coronatijd. Vorig jaar werd dit ook al gedaan en zeer gewaardeerd. Reden voor de organisatie om dit jaar weer een tulpenactie te starten en ook deze keer werden de tulpen met grote dankbaarheid in ontvangst genomen. Een mooi initiatief van en voor dorpsgenoten.

Door Mirjam Terhoeve

De tulpenactie is een idee van Kees Lambert en Joke Jongejan, met medewerking van diverse verenigingen, de lokale kerken, De Zonnebloem en de dorpsraad. “Vorig jaar deden we dit voor het eerst en het bleek een groot succes”, vertelt Joke Jongejan. “Niet alleen de tulpen werden gewaardeerd, maar met name het gebaar dat er aan de ouderen werd gedacht in de toch wel eenzame tijd. Nu, een jaar later, is daar helaas nog niet veel verandering in gekomen en dus besloten we deze actie nogmaals te organiseren. Ook deze keer konden we meteen weer rekenen op de volledige medewerking van de genoemde partijen. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie. In totaal hielpen 80 vrijwilligers met het rondbrengen van de 700 bossen, gepaard gaand met een gezellig praatje, want ook daar hebben veel mensen behoefte aan. We attendeerden de ouderen daarbij tevens op de Stichting Zijn. Die kan in deze moeilijke tijd op allerlei gebied hulp bieden, mocht daar behoefte aan zijn.”

De tulpen werden geschonken door Dogterom Flowerbulbs. “Het is een mooi initiatief, waaraan we graag willen meewerken”, aldus Jacob-Jan Dogterom. “Vorig jaar bleven we met veel tulpen zitten vanwege de coronaregels, dus was het mooi om ze te schenken aan dit goede doel. Dit jaar is er juist enorm veel vraag naar de bekende Hollandse bloem, maar desondanks steunen we dit initiatief zeer zeker weer van harte.” Naast deze sponsor kon de organisatie eveneens rekenen op Drukkerij DuKreuk voor de bijgevoegde kaartjes en Bové BV, die de verpakkingen leverde.

De eerste honderd tulpen werden door Joke Jongejan en Jacob-Jan Dogterom afgeleverd bij woon-zorgcentrum Ebbe en Vloed. Graag hadden ze deze persoonlijk aan de bewoners overhandigd, maar dat was helaas niet mogelijk. Teammanager Carla Arends nam ze daarom namens de bewoners in ontvangst en zegde toe om ze samen met de medewerkers te bezorgen. “Een ontzettend mooi gebaar van zowel de sponsors als de organisaties van Oude-Tonge”, liet ze weten. “Dit wordt door iedereen enorm gewaardeerd.”

Meer berichten