Logo eilandennieuws.nl

Succesvolle puzzelrit voor Stichting Ruth’s Shelter

OUDDORP - Familie, vrienden, kennissen en sponsoren van de familie Groeneveld (van Hartje Holland) hebben op Tweede Paasdag een succesvolle puzzelrit georganiseerd. De opbrengst hiervan was voor de Stichting Ruth’s Shelter.

De Stichting Ruth’s Shelter is opgericht naar aanleiding van een bezoek van een aantal leden van de familie Groeneveld aan Kenia. Ze werden daar geconfronteerd met de nood die er onder kinderen leeft in dat Afrikaanse land. Nelieke Groeneveld is samen met haar familie de drijvende kracht achter deze stichting, die zich inzet voor kinderen die niet naar school kunnen en de dag doelloos op straat rondbrengen... Via de stichting wordt mogelijk gemaakt om kinderen weer naar school te laten gaan, ze een maaltijd te geven en ze in aanraking te brengen met Gods Woord. Op deze manier wil de stichting kinderen een betere toekomst bieden. “Verder willen we werkgelegenheid creëren voor ouders die ons helpen bij ons project. Sinds kort werken wij samen met een school en proberen wij in Nederland sponsors te zoeken voor deze kinderen, zodat ze naar school kunnen”, aldus Nelieke.
De moeder van Nelieke, Bianca, en zus Madeleine hebben de puzzeltocht georganiseerd. Ze waren dagen bezig geweest met dingen regelen, sponsors zoeken en alles wat nog meer komt kijken bij het organiseren van een puzzeltocht. “We hebben zelfs drie eendjes aangeboden gekregen, die we deze dag mochten gebruiken. Wie met de eendjes op stap wilde, kon er op bieden en ook dit leverde een mooi bedrag op.”

Programma

Het was een druk programma: Om 6.00 uur zaten de eerste broodjes al in de oven, werden er slingers en ballonnen opgehangen in de stijl van de Keniaanse vlag en de hele familie was in de weer om lunchboxen klaar te maken voor de deelnemers.
Rond het middaguur kwamen de eerste deelnemers het terrein naast Hartje Holland (de brandweerkazerne) op gereden. Men mocht dit terrein hiervoor van de gemeente gebruiken. Iedere auto werd voorzien van een goed gevulde lunchbox en de kinderen kregen een tasje gevuld met lekkernijen. Van een familielid kreeg men een foodtruck te leen, van waaruit koffie met een muffin werd geserveerd. Dit alles natuurlijk coronaproof.
De route ging door Zeeland en werd natuurlijk afgesloten op het terrein waar ook de start was. Waar natuurlijk weer goed voor de inwendige mens werd gezorgd. Aan het eind van de dag was er een mooi bedrag opgehaald voor de stichting.

Marilyn Fotografie legde deze geslaagde dag vast in de vorm van foto’s.

Meer berichten