Logo eilandennieuws.nl

Drugslab aangetroffen in Stad aan ‘t Haringvliet

STAD AAN ‘T HARINGVLIET - In een loods aan de Burgemeester Sterkstraat in Stad aan ‘t Haringvliet is afgelopen woensdag een drugslab aangetroffen; een ‘tabletteerderij’ om precies te zijn. Dat is een plaats waar XTC/MDMA-tabletten worden geperst met een tabletteermachine. Twee in de loods aanwezige personen zijn aangehouden, meldt de politie. Het gaat om een 30-jarige man wiens woonplaats onbekend is en een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Het pand werd gecontroleerd nadat wijkbewoners signalen hadden doorgegeven aan de gemeente dat er mensen sliepen in de loods. “Dat wijkbewoners de belangrijkste ogen en oren zijn in het bestrijden van criminaliteit wordt maar weer eens bewezen door deze vondst”, aldus de politie. “De tabletteerderij was nog vol in bedrijf, wat betekent dat er in de loods (die midden in een woonwijk staat) volop chemicaliën aanwezig waren. De chemische stoffen die vrij komen bij het productieproces zijn schadelijk voor de gezondheid. Bij een drugslab waar de stoffen worden geproduceerd is dit nog erger. Daarnaast zijn drugslabs explosie- en brandgevaarlijk zijn. Gelukkig waren de omwonenden zo scherp om te zien dat er vreemde dingen gebeurden.”

De informatie werd gedeeld met de politie en de gemeente. Dit soort signalen worden door gemeente en politie verzameld die op speciale actiedagen meerdere panden controleert waarover tips binnen zijn gekomen. Woensdag vond zo’n zogenoemde BRP-controle plaats, waarbij onder andere het pand aan de Burgemeester Sterkstraat werd gecontroleerd. (Foto’s: politie Haringvliet)

Meer berichten