Logo eilandennieuws.nl
<p>Bestuurslid Caroline van Drenth en voorzitter a.i. Peter van Helden van Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (Foto: Klazina de Bakker).</p>

Bestuurslid Caroline van Drenth en voorzitter a.i. Peter van Helden van Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (Foto: Klazina de Bakker).

Hart van Goeree-Overflakkee luidt de noodklok vanwege gebrek aan vrijwilligers

MIDDELHARNIS - Stichting Hart van Goeree-Overflakkee zit dringend verlegen om nieuwe vrijwilligers. De stichting, die samenwerkt met de Oranjevereniging, creëert en ondersteunt evenementen op Goeree-Overflakkee, met name in Middelharnis en Sommelsdijk. Voorbeelden daarvan zijn de 112-dag, de Legpuzzelwedstrijd GO en het succesvolle Secret Santa. Binnenkort staat de viering van Koningsdag op het programma, die, net als vorig jaar, coronaproof zal worden vormgegeven.

Door Klazina de Bakker

Voor het realiseren van evenementen als deze, is Hart van Goeree-Overflakkee naarstig op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die graag hun handen uit de mouwen willen steken. “We hebben mensen nodig die het leuk vinden om mee te denken, en die willen helpen om ideeën uit te werken”, zegt Peter van Helden, voorzitter a.i. van de stichting. “Maar we zoeken met name ook extra handjes, al is het maar voor een paar uurtjes. Op Koningsdag willen we bijvoorbeeld weer leuke pakketten thuisbezorgen. Daarin zit onder andere een vlaggenlijn, een spelletje en de ingrediënten om thuis zelf tompoucen mee te maken. Het wegbrengen is best een behoorlijke klus. Met meer mensen gaat dat veel sneller.”

Eigen ideeën

Voor het organiseren van evenementen zoekt Hart van Goeree-Overflakkee samenwerking met zoveel mogelijk partijen. De stichting biedt een platform voor verenigingen en middenstand en wil jaarlijks een veelzijdig programma samenstellen voor jong en oud. De evenementen worden voor een deel gesubsidieerd door de gemeente Goeree-Overflakkee. De rest van de kosten wordt betaald door middel van sponsoring.

Nieuwe vrijwilligers kunnen zich op allerlei vlakken inzetten. “We zijn een gezellige groep”, lacht Caroline van Drenth, medebestuurslid van Hart van Goeree-Overflakkee. “Het mooie is dat mensen een bijdrage kunnen leveren aan iets waar ze zelf feeling mee hebben. Ieder heeft z’n eigen ideeën en talenten. Als groep ondersteunen we elkaar om die ideeën ruimte te geven en samen uit te werken. We zoeken inderdaad mensen voor in het bestuur, maar vooral mensen die net zo enthousiast zijn als wij, als het gaat om leuke dingen op touw te zetten in het dorp. Alle hulp is welkom.”

Meedenken

De oproep voor nieuwe vrijwilligers is uiterst urgent. Zonder hen is het voor Hart van Goeree-Overflakkee niet of nauwelijks mogelijk om evenementen te realiseren en bestaat de kans dat sommige grote evenementen niet meer kunnen plaatsvinden. “We zitten echt te springen om mensen”, zegt Van Helden. “Wil je dat er leuke dingen in het dorp georganiseerd worden? Zet je dan in en kom helpen!” Van Drenth knikt instemmend. “Soms spreek ik mensen met allerlei leuke ideeën, maar ze hebben geen idee wat zo’n project kost. Ik wil hen dan ook graag uitnodigen om mee te komen denken, om samen nieuwe plannen uit te werken, en om bestaande evenementen te onderhouden. Een evenement is niet altijd meteen succesvol, het heeft ook tijd nodig om te ontwikkelen en bekendheid te krijgen.”

Hoewel de coronamaatregelen nog wel een tijdje zullen gelden, kijken de bestuursleden voorzichtig vooruit. “Het eerste punt op de agenda is nu het rondbrengen van de Koningsdagpakketten”, noemt Peter van Helden. “De Avondvierdaagse zal voor het tweede jaar op rij individueel gelopen worden.” Voor het najaar is er al wat meer perspectief. “Als we richting het einde van het jaar gaan, hopen we toch dat er weer een lampionnenoptocht mogelijk is en dat we de intocht van Sinterklaas weer samen kunnen vieren”, geeft Caroline van Drenth aan. “Ook Secret Santa krijgt zeker een vervolg.”

Het bestuur hoopt dat hun noodkreet gehoor zal krijgen, en dat er nieuwe vrijwilligers zullen aanhaken bij de gezellige groep van Hart van Goeree-Overflakkee. Om samen de mouwen op te stropen en nog vele gezellige evenementen te organiseren. Want het is tijd om weer vooruit te kijken.

Meer informatie is te vinden op https://hartvangoereeoverflakkee.nl en de Facebookpagina van de stichting. Contact opnemen of aanmelden als vrijwilliger kan via info@hartvangoereeoverflakkee.nl.

Meer berichten