Logo eilandennieuws.nl

Weerbaarheidstrainingen bij Moedige Moeders

GOEREE-OVERFLAKKEE - Moedige moeders gaan zo snel mogelijk weer weerbaarheidstrainingen geven. “We zouden in april al willen beginnen, want het sociale leven ligt stil door corona, maar het gebruik van middelen gaat gewoon door” vertelt woordvoerder Pythia Maasdam. “Zo gauw als het licht op groen springt, beginnen we. Mensen kunnen zich nu al aanmelden.”

Moedige Moeders zijn altijd telefonisch bereikbaar. Ook tijdens coronatijd. Maar een van de belangrijkste pijlers is de weerbaarheidstraining voor familie en vrienden van drugsverslaafden. “Tweemaal per jaar geven we een weerbaarheidstraining, die bestaat uit zes avonden. We roepen belangstellenden op om contact op te nemen, want we willen snel aan de slag. Uit het rioolwateronderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren, en waarvoor wij ons sterk hebben gemaakt, blijkt maar weer het enorme middelengebruik op het eiland.”

De Moedige Moeders Goeree-Overflakkee zijn er klaar voor. “Het is belangrijk dat mensen weten dat wij er voor ze zijn. Nog te vaak zijn mensen en instellingen er niet van op de hoogte, dat ze bij ons praktische ondersteuning kunnen krijgen en een luisterend oor.” Moedige Moeders willen graag hun kennis delen en handvatten aanreiken. Ons team kan ook nog wat groeien, dus als er mensen zijn die zich willen inzetten om samen met ons dit probleem aan te pakken, meld je ook aan.”

Ontwrichtend

Moedige Moeders GO is opgericht in 2007 uit vrijwilligers, in navolging van de Moedige Moeders Volendam. De moeders zijn ervaringsdeskundigen. In hun gezinnen is een kind (ex)verslaafd of gebruikt(e) heel veel alcohol en/of drugs. Als geen ander kennen zij de problemen rondom een verslaving en hoe ontwrichtend dat werkt op je gezin. “We zijn telefonisch bereikbaar maar ook via mail en we hebben een website en een Facebookpagina.”

Aanmelden kan via tel: 06-25295021 en info@moedigemoedersgo.nl.

Meer berichten