Afbeelding

Overname van fonds uitgeverij Van Wijngaarden door uitgeverij De Ramshoorn

Algemeen 466 keer gelezen

GOES - Onlangs vond de officiële bedrijfsovername van het fonds van uitgeverij Van Wijngaarden door uitgeverij De Ramshoorn te Goes.

Herman van Wijngaarden stopt ermee als uitgever wegens zijn leeftijd; hij is inmiddels 79 jaar oud geworden. Als boekhandelaar wil hij nog doorgaan, zolang het gaat.
Normaliter gaat een bedrijfsovername gepaard met de overdracht van een grote partij ‘winkeldochters’. Dat was voor uitgeverij Van Wijngaarden niet nodig. Hij moest zelfs moeite doen om een gaaf exemplaar van de Avondgedachten van Octavius Winslow te vinden om deze als bewijsexemplaar mee te geven. Dit dagboek en ook de Morgengedachten zijn compleet uitverkocht en tweedehands zeer moeilijk te krijgen. Dit is een indicatie dat er nog steeds veel vraag naar deze waardevolle dagboeken is. Vandaar ook dat uitgeverij De Ramshoorn al in vroeg stadium getoond heeft interesse te hebben voor deze boeken en de overige titels van uitgeverij Van Wijngaarden.

Als reizende boekhandelaar had hij zijn klanten door het hele land en was hij een jaren een trouwe standhouder op beurzen en verkopingen. De mensen zullen zijn hartelijke aanbevelingen van zijn te koop uitgestalde boeken wel missen. Zeker nu het in de coronatijd zo stil geworden is in de boekhandels. Wel wil hij als boekhandelaar actief blijven zolang hij nog kan. Met de heer Ruissen is in de loop der jaren een vriendschapsband ontstaan. Het doet daarom beiden goed dat er toch nog voortgang gemaakt kan worden met de herdruk van zijn meest waardevolle titels.
Meer info: www.ramshoorn.nl.

Uit de krant