Afbeelding

GO Esports Winterkaravaan maakt rondje langs de velden

Algemeen 142 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De GO Esports Karavaan maakt een rondje langs de velden op Goeree-Overflakkee. Na Stellendam en Ooltgensplaat wordt zaterdag 6 maart Middelharnis aangedaan en men sluit af in Oude-Tonge op zaterdag 13 maart bij VV DBGC.

De karavaan is een samenwerking tussen Sportteam GO van de Gemeente Goeree Overflakkee, Stichting Zijn Jongerenwerk en House of Esports.
De insteek is om jongeren tot 17 jaar toch iets leuks aan te bieden in de buitenlucht in hun eigen belevingswereld in tijden waar regulier sportaanbod via de verenigingen lastig is.
House of Esports heeft als kernactiviteiten Gamen in de maatschappij met de digitale schijf van vijf en de GameGym waarbij games letterlijk vertaald worden naar de sporthal of het sportveld. Real life Mariokart, Real Life Fortnite en de Fifa Skills maar ook MarioParty kent een fysieke variant.

Daarnaast wordt de jeugd in beweging gebracht met VR-brillen met dans en Beatsaber. Maar ook Pannavoetbal en en Bubblevoetbal zijn onderdelen. Na twee geslaagde edities bij VV Stellendam en VV OFB is aanstaande zaterdag bij de Jonge Spartaan de jeugd aan de beurt van alle verenigingen uit Middelharnis en omstreken.
’s Ochtends van 9.30 tot 11.00 uur kinderen van 7 tot 12 jaar en ’s middags 13.30 tot 15.00 uur voor jongeren van 13 tot 17 jaar. Op 13 maart is er een editie bij DBGC waar ook de vrijwilligers van DBGC een bijdrage zullen leveren aan het sportspektakel. Een thuiswedstrijd voor Nolan en Scott Noordzij, de eigenaren van House of Esports die vanaf hun jeugd bij DBGC hebben gevoetbald. Scott vanuit zijn Halo-opleiding verantwoordelijk voor de GameGym en de fysieke vertaalslag van gamen naar Real Life en Nolan vanuit zijn Sportmarketing en managementopleiding verantwoordelijk voor de concepten en marketing en management van House of Esports.

Bij veel aanmeldingen wordt nog een extra blok toegevoegd, aldus de organisatie. Ouders mogen hun kinderen wegbrengen en ophalen maar helaas niet blijven kijken. Alles wordt coronavrij georganiseerd, maar vooral met veel plezier.

Uit de krant