Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Tennisschool is extra populair bij kinderen in deze Covid-periode

OUDDORP - Of er in de persconferentie van deze dinsdagavond door minister-president Rutte versoepelingen van de Covid-19 maatregelen kunnen worden geboden, is nog niet bekend. In ieder geval blijft vooralsnog de avondklok van kracht en zijn contacten buiten huis en sportmogelijkheden vanaf 21.00 uur niet toegestaan. Weliswaar beperkingen in sportieve activiteit maar ook in deze coronatijd worden er overdag bij sportverenigingen veel attracties, lessen en trainingen geboden om - met respect voor de RIVM-afspraken - van gezonde ontspanning en beweging te kunnen genieten. Zoals op de tenniscomplexen van LTC in Oudorp en tv Stellendam.

Door Jaap Ruizeveld

Een kijkje op het park aan de Klarenbeekweg in Ouddorp waar tennisschool Ciska Kramer op een laagdrempelige, uitdagende en speelse manier kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot 17 jaar de beginselen van tennis aanleert. “Kinderen ontwikkelen zich fysiek, op sociaal gebied en in coördinatie. Plezier, samenspel en gezond bezig zijn. Daar draait het om. Hun sportbewustzijn wordt geprikkeld”, geeft Ciska aan. Gelukkig konden deze buitenactiviteiten ook in deze pandemie doorgaan. En als er dan-zoals een weekje geleden-sneeuw op de baan lag dan weken wij tot genot van de kinderen gezellig uit naar de parkeerplaats. Ja, ouders brachten hun kinderen naar de baan maar mochten niet langs de lijn blijven kijken. Beperkt één op één assisteren dat kon wel. Bij volwassenen was de regel met zijn tweetjes op een baan.

Groei jeugdleden

“In de afgelopen periode merkte je dat de kinderen echt creatief en sportief bezig wilden zijn. Het was een uitlaatklep, zeker in de fase dat ook nog eens de scholen gesloten waren. Voor de vereniging betekende het een aanwas, een leuke groei, van tientallen jeugdleden. De jongste is nu 5 jaar en net daar boven meerdere kinderen in leeftijden van 6 en 7. Lessen, trainingen worden aangepast aan de kwaliteiten en verwachtingen van de leerling. Het is fijn dat te kunnen begeleiden en te kunnen stimuleren. Het nieuwe seizoen staat nu voor de deur. Morgen (woensdag) is er in Ouddorp een onderling toernooi. Alles op eigen financiële kracht uitvoeren dat zou niet kunnen. Daarom is het heel prettig dat ook hier bedrijven zoals de Jumbo (Ouddorp) en Intersport uit Zierikzee als sponsoren voor ondersteuning willen optreden”, zegt Ciska Kramer.

Meer berichten