Voorbereiding dorpsraad Sommelsdijk in volle gang | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl

Voorbereiding dorpsraad Sommelsdijk in volle gang

SOMMELSDIJK - Tot nog toe hadden de Sommerdiekers geen dorpsraad. Maar daar gaat verandering in komen. Een groepje bewoners heeft de krachten gebundeld en is bezig met de voorbereiding van een vereniging en het werven van leden. De gemeente Goeree-Overflakkee is positief over de plannen in Sommelsdijk.

Door Kees van Rixoort

Sommelsdijker Corné Hollaar begon in januari te pijlen of er interesse is voor het oprichten van een dorpsraad in zijn dorp. Die interesse bleek te bestaan: via de Facebookgroep Sommerdiekse Holle Bollen kwamen veel positieve reacties binnen.
Inmiddels zet een groepje Sommerdiekers zich in voor het realiseren van een dorpsraad. Dat groepje bestaat uit Peter van den Boogert, Peter Wielhouwer, Anita Bienefelt, Mark Kieviet, John Ravenshorst, Jan Mastenbroek, Darrin Boer en Peter Goedhart.
Ze namen het initiatief om de plannen kenbaar te maken bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Die reageerde enthousiast. Sommelsdijk is immers een van de laatste kernen binnen de gemeente waar nog geen dorpsraad actief is.
De dorpsraad in oprichting heeft de doelen al op een rijtje gezet: het behartigen van de belangen van de bewoners en het dorp, goed contact onderhouden en samenwerken met de lokale overheid, samenwerken met de politie en Buurtpreventie, de lokale middenstand, musea, scholen en verenigingen en – tot slot – het organiseren en ondersteunen van evenementen.

Aanmelden

Maar het allereerste doel is het oprichten van een vereniging en het werven van leden. Sommelsdijkers die lid willen worden, kunnen zich melden via het e-mailadres Sommelsdijksedorpsraad@outlook.com. “Sommerdiekers, willen jullie een levendig dorp terug, met saamhorigheid en eenheid? Meld je dan nu aan! En help ons, ons dorp op de kaart te zetten”, luidt de oproep van het groepje bewoners dat de eerste stappen heeft gezet richting een dorpsraad.
Zodra de beperkende coronamaatregelen achter de rug zijn, willen de initiatiefnemers een avond organiseren voor alle bewoners die meer over de dorpsraad en de plannen willen weten. Dan staat ook het kiezen van een bestuur op de agenda. Dat is in handen van de leden. Wie nog geen lid is, kan dat tijdens de bewonersavond alsnog worden.

Meer berichten