Afspraak maken voor vaccineren in Staver kan vanaf vandaag | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl
<p>Het Prieel is klaar voor de vaccinatie (Foto: gemeente Goeree-Overflakkee).</p>

Het Prieel is klaar voor de vaccinatie (Foto: gemeente Goeree-Overflakkee).

Afspraak maken voor vaccineren in Staver kan vanaf vandaag

SOMMELSDIJK - Vanaf vandaag (vrijdag) 12.00 uur kunnen mensen dan echt een afspraak maken voor coronavaccinatie in De Staver in Sommelsdijk. Dat heeft GGD Rotterdam-Rijnmond donderdag laten weten. Op maandag 1 maart start het vaccineren in het Prieel in De Staver.

Eerder meldde de GGD nog dat vanaf woensdag al een afspraak gemaakt kon worden. Dat was wel de bedoeling, maar de aanpassing in het landelijke afsprakensysteem werkte niet naar behoren. Dat bleek toen verschillende inwoners van Goeree-Overflakkee de landelijke reserveringslijn belden en te horen kregen dat reserveren voor De Staver nog niet mogelijk was. Verschillende inwoners kregen te horen dat ze pas vanaf 1 maart een afspraak kunnen maken. Dat zou echter totaal niet logisch zijn, omdat in dat geval nooit op 1 maart de eerste mensen gevaccineerd zouden kunnen worden. Navraag bij de GGD leerde dat de wijzigingen in het afsprakensysteem nog niet naar behoren werkten. “Uiterlijk vanaf vandaag (vrijdag) 12.00 uur kunnen mensen een afspraak maken voor vaccinatie in De Staver”, aldus een woordvoerster van de GGD. Dat kan overigens alleen als men hiervoor een brief heeft ontvangen van het RIVM of de zorgwerkgever. 

De gemeente Goeree-Overflakkee liet weten dat voor mensen die met het openbaar vervoer komen, elk halfuur een gratis pendelbus rijdt vanaf de bushalte voor het gemeentehuis tot aan de voordeur van de Staver. Mensen die niet zelf naar de Staver kunnen reizen, kunnen gebruik maken van het Wmo-vervoer wanneer ze hiervoor een indicatie hebben.

Tot nu toe moeten de mensen nog naar Spijkenisse voor een coronavaccinatie. Daar was ook wat gemor over onder de bevolking, omdat op dit moment naast zorgmedewerkers vooral ouderen worden gevaccineerd. 

Meer berichten