Leerlingen steken docenten een hart onder de riem | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl

Leerlingen steken docenten een hart onder de riem

MIDDELHARNIS - Leerlingen uit VWO 6 van de CSG Prins Maurits te Middelharnis bedanken hun leraren door middel van een spandoek met een opbeurende tekst, om ze in deze coronatijd te bedanken voor hun inzet en goede hulp.

Een aantal leerlingen uit VWO 6 van de CSG Prins Maurits uit Middelharnis merkten dat hun docenten steeds meer vermoeid raakten tijdens het lesgeven in de coronaperiode. In een korte periode kregen de docenten te maken met verschillende moeilijkheden, zoals online lesgeven en inmiddels zelfs lesgeven aan gesplitste klassen. Hoewel vele docenten dit goed oppakten, bleek het toch allemaal iets ingewikkelder dan gedacht. De ‘nieuwe manier van lesgeven’, vielen veel leraren toch zwaar en dit ontging de leerlingen zeker niet. Hierdoor kwam een aantal leerlingen op het idee een spandoek te maken, om zo de leraren een hart onder de riem te steken.
“Vele leraren hebben zich hard ingezet voor ons en doen hard hun best om ons naar het examen te slepen, ondanks alle tegenslagen, en dat mag best eens beloond worden”, aldus Kristel Tieleman en Iris Voogd, klassenvertegenwoordigers uit VWO 6. Het grootste gedeelte van de VWO 6-leerlingen maakt zich niet zoveel zorgen over de examens, omdat zij goed begeleid zijn door de leraren, ook al was het anders dan anders.

Om half 8 ‘s ochtends in regen en wind werd het spandoek opgehangen met behulp van de conciërge. Het was een flink karweitje, maar het was de moeite waard, het werd van alle kanten gewaardeerd, ook de directeur was blij verrast door het initiatief dat genomen was door de leerlingen. De leerlingen uit VWO 6 kregen veel positieve reacties, zowel van hun eigen leraren als van de andere leraren.

Zo zegt een docent Bedrijfseconomie van VWO 6: “Ik ben ontzettend trots op mijn leerlingen uit VWO 6, hoe zij met de hele crisis zijn omgegaan. Ze namen gewoon hun verantwoordelijkheden tijdens de online periode en bleven gemotiveerd, voor zover dat kon. Ik vind dit initiatief ontzettend gaaf en ik ben blij dat we elkaar er zo goed doorheen slepen.”
Ook een wiskundedocent uit VWO 6 zegt: “Ik vond het zeker een mooi gebaar. Ik raakte er zeker emotioneel van en dank de leerlingen er daarom ook erg voor.”

De gehele school probeert het schoolleven voor de leerlingen zo draagbaar mogelijk te maken en de aankondiging van de directeur vorige week over een dagje ‘ijsvrij’ werd dan ook zeker gewaardeerd. “Jullie gaan maar eens lekker genieten van een dagje schaatsen en zon, want we zitten met z’n allen nu al zo lang opgesloten en hebben vierkante ogen van het staren naar een beeldscherm.”
De leerlingen hopen dat de leraren op deze manier de motivatie vasthouden om vol goede moed door te gaan met het geven van fysieke en online lessen. Ze wilden door dit kleine gebaar ook hun grote dankbaarheid te laten zien.

Meer berichten